Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουλ-2019 14:19

  Προς άρση του αδιεξόδου με τις επενδύσεις της Cosco

  Προς άρση του αδιεξόδου με τις επενδύσεις της Cosco
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:03

  Η επανυποβολή του επενδυτικού σχεδίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο ναυτιλίας υπό τον αρμόδιο υπουργό Γ. Πλακιωτάκη.

  Ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε και στο θέμα των επενδύσεων του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να σταλεί ένα θετικό μήνυμα προς τους υποψήφιους ξένους επενδυτές. "Υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης προβλέπονται συγκεκριμένες υποχρεωτικές επενδύσεις, πρέπει να δούμε τις ενστάσεις από πλευράς υπηρεσιών και να δημιουργηθεί η αρχή διαχείρισης είτε από το υπουργείο ή το ΤΑΙΠΕΔ. Μας ενδιαφέρει η τήρηση της νομιμότητας” ανέφερε ο νέος υπουργός.

  Στόχος της σύσκεψης είναι να βρεθεί λύση ώστε να ξεκλειδώσει η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 612 εκατ. ευρώ, η οποία είχε συναντήσει προσκόμματα στις υπηρεσίες του υπουργείου και όχι μόνο.

  Το master plan θα υποβληθεί εκ νέου στην αρμόδια επιτροπή σχεδιασμού και ανάπτυξης λιμένων, εντός του Αυγούστου με στόχο να συμπεριληφθούν κάποιες από τις παρατηρήσεις και να ξεπεραστούν εμπόδια που δημιούργησαν εμπλοκή το προηγούμενο διάστημα.

  Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη στο υπουργείο ναυτιλίας συμμετείχαν ο αν. Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Άγγελος Καρακώστας και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ του ΟΛΠ Αθ. Λιάγκος. 

  Χ. Φλ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ