Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 17:20

  Διευκρινίσεις από Εθνική Τράπεζα για την απόφαση του ΣτΕ

  Διευκρινίσεις από Εθνική Τράπεζα για την απόφαση του ΣτΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της πράξης του ΕΤΕΑΕΠ για την επιβολή πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

  Όπως αναφέρει η ΕΤΕ, η πρόεδρος του αρμόδιου Τμήματος του ΣτΕ δεν έκανε δεκτή την αιτηθείσα χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως καθόσον πιθανολόγησε ότι δεν συντρέχει περίπτωση ανεπανόρθωτης βλάβης, ωστόσο η απόφαση αυτή ουδόλως προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης επί των ανωτέρω εκκρεμών αιτήσεως ακυρώσεως και αναστολής που έχει ασκήσει.

  Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Εθνική αναφέρει:

  "​Με γνώμονα την πλήρη και ορθή ενημέρωση του κοινού (και την άρση ανακριβειών ορισμένων δημοσιευμάτων του Τύπου), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνέχεια της από 10.6.19 ανακοίνωσής της, ενημερώνει περαιτέρω το επενδυτικό κοινό ότι:

  (i) ότι έχει ήδη προβεί σε άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής, οι οποίες δεν έχουν ακόμη συζητηθεί (πολλώ δε μάλλον δεν έχει εκδοθεί απόφαση επ' αυτών) κατά των αποφάσεων του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της πράξεως του ΕΤΕΑΕΠ αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου εικοστού τετάρτου του ν. 4618/19 σχετικά με την (αντίθετη σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις) επιβολή πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών και

  (ii) ότι η κ. Πρόεδρος του αρμοδίου Τμήματος του ΣτΕ, απλώς, δεν έκανε δεκτή την αιτηθείσα χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως (μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής) καθόσον πιθανολόγησε ότι δεν συντρέχει περίπτωση ανεπανόρθωτης βλάβης και χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της υποθέσεως.

  Είναι προφανές ότι η ανωτέρω πράξη αυτή της κ. Προέδρου του ΣτΕ ουδόλως προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης επί των εκκρεμών αιτήσεως ακυρώσεως και αναστολής, για την έκβαση των οποίων, ασφαλώς, η Εθνική Τράπεζα θα προβεί στην κατά νόμο ενημέρωση του επενδυτικού κοινού”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ