Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 16:08

  Profile: Το Acumennet σε παραγωγική λειτουργία στο cloud

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει τη σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση του Acumennet, της ολοκληρωμένης λύσης Διαχείρισης Διαθεσίμων που λειτουργεί σε cloud περιβάλλον (Amazon Web Services και Microsoft Azure)  και σε πραγματικό χρόνο, με νέες δυνατότητες.

  Το σύστημα βασίζεται στις τελευταίες τεχνολογίες προσφέροντας ποικίλες επιλογές υλοποίησης, που υποστηρίζουν την επεκτασιμότητα και δημιουργούν οικονομίες κλίμακας.

  Ειδικότερα, το Acumennet αποτελεί μια ανταγωνιστικά ευέλικτη front-to-back λύση Treasury με διεθνείς εγκαταστάσεις προσφέροντας  δυνατότητα είτε  ενιαίας υλοποίησης (single instance, multi-entity) είτε  ως Treasury hub για αδιάλειπτη λειτουργία 24x7 με online και real-time πρόσβαση. Επιπλέον, ανταποκρινόμενη στις εξελίξεις του κλάδου, η λύση έχει αναβαθμιστεί σημαντικά ως προς τις προσφερόμενες λειτουργίες της. Συγκεκριμένα, το web-based dashboard περιλαμβάνει πολυάριθμα widgets τόσο σε μορφή γραφήματος όσο και σε πίνακα, παρέχοντας άμεσα στους Treasurers πλήρη εικόνα του χαρτοφυλακίου τους. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα πρόσβασης στο cloud, προσφέρει επίσης την απαιτούμενη ευελιξία διαχείρισης, σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα κάθε στιγμή, ενώ υποστηρίζει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, με έλεγχο θέσης και ειδοποιήσεις, καθώς και αποθήκευση και επεξεργασία μεγάλου πλήθους συναλλαγών, με γρήγορη απόκριση  του συστήματος.

  Σε λειτουργικό επίπεδο, η πλατφόρμα εξασφαλίζει αυτόματη διασύνδεση με όλα τα διαθέσιμα core banking συστήματα, ενώ ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, με  τιμές από γνωστούς market data παρόχους. Το Acumennetυποστηρίζει επίσης cryptocurrencies και όλα τα instruments που σχετίζονται με αυτά.

  Μέσω της πολυετούς συνεργασίας με την Numerix, το Acumennetπροσφέρει αυτοματοποιημένη διασύνδεση,  κι επιτρέπει την πρόσβαση σε απεριόριστο κατάλογο σύνθετων μοντέλων τιμολόγησης, από plain vanilla money market και δάνεια, ως  υψηλά δομημένο debt και hedge, σε μία βάση δεδομένων, προσφέροντας ενιαίο σημείο πρόσβασης για  όλο το εύρος των διαπραγματεύσιμων προϊόντων, καθώς και δυναμικό reporting με επιλογές drill down και regrouping.

  Παρέχοντας  νέες δυνατότητες  σε επίπεδο χρήστη, πλήρη συμμόρφωση με MiFID II και IFRS 9, καθώς και συνεχή εμπλουτισμό της λειτουργικότητας, το Acumennetεπιτρέπει στα τμήματα Treasury να ανταποκρίνονται εύκολα και αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις της αγοράς με αυτοματοποιημένες διαδικασίες που εκτελούνται σε πραγματικό χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων