Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 12:52

  Πώληση ακινήτου από τη Foodlink στην Realest Link έναντι 2,5 εκατ. ευρώ

  Πώληση ακινήτου από τη Foodlink στην Realest Link έναντι 2,5 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πώληση ακινήτου στην Realest Link έναντι τιμήματος 2,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Foodlink.

  Η συναλλαγή αφορά συγκεκριμένα την πώληση αγροτεμαχίου, εκτάσεως 30.526,40 τ.μ μετά των επ' αυτού βιομηχανικών κτιρίων,  συνολικής επιφανείας  7.860,02 τ.μ που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης του Δήμου  Ασπροπύργου Αττικής, εντός ΓΠΣ στη θέση "ΤΣΟΥΚΝΙΔΙ Ή ΠΕΥΚΟ ΠΑΠΠΟΥ Ή ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" στη Λεωφόρο Νάτο 100 (με την οποία επικοινωνεί με δουλεία διόδου), η εμπορική αξία του οποίου ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, κατόπιν εκτίμησης της αξίας του που έγινε από την τράπεζα ALPHA BANK. Το ποσό αποτελεί και το τίμημα της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών η οποία πραγματοποιήθηκε την 18η Ιουνίου 2019.

  Το ακίνητο περιλαμβάνει οικόπεδο και κτήριο το οποίο όμως, ως υφίσταται σήμερα, δεν καλύπτει πλέον τις συνεχώς αυξανόμενες λειτουργικές και επιχειρηματικές ανάγκες της Εταιρείας. Συνεπώς και με δεδομένο ότι στους σκοπούς της Εταιρείας δεν ανάγεται η εκμετάλλευση και αξιοποίηση ακινήτων, κρίνεται σκόπιμο και συμφέρον να πωληθεί αυτό στην εταιρεία REALEST LINK ΑΕ, προκειμένου η δεύτερη να κατεδαφίσει το κτήριο και να χτίσει νέο κτίσμα επί του οικοπέδου, το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες της Foodlink, στην οποία και θα ενοικιαστεί μετά την αποπεράτωσή του. Το ποσό θα ενισχύσει την ρευστότητα της εταιρείας προς υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων στόχων της, ενώ μακροπρόθεσμα θα επωφεληθεί και η ίδια από την διαμόρφωση του ακινήτου, διότι θα καλυφθούν δικές της στεγαστικές ανάγκες.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "η εταιρεία  αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την εταιρεία REALEST LINK A.E., καθόσον η REALEST LINIK A.E. συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. με ποσοστό 25% . Επίσης α) ο Πρόεδρος της ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. κ. Βασίλειος Καρακουλάκης με ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία (άμεσο και έμμεσο)  45,85%, είναι και Πρόεδρος της Εταιρείας REALEST LINK A.E. της οποίας κατέχει (άμεσα και έμμεσα) το 50% των μετοχών και β) ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. κ. Αχιλλεύς Μάμαλης με ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία (άμεσο και έμμεσο) 35,89%, είναι και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας REALEST LINK A.E. της οποίας κατέχει (άμεσα και έμμεσα) το 50% των μετοχών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ