Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουλ-2019 14:49

  Η Εθνική Τράπεζα στην πρώτη γραμμή για τον Άνθρωπο και την Κοινωνία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Τράπεζα τιμήθηκε με το Βραβείο "Diamond” από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), το οποίο επιβραβεύει τις εταιρείες με τις υψηλότερες επιδόσεις στην Εταιρική Υπευθυνότητα, σύμφωνα µε τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR INDEX). 

  Η κορυφαία αυτή διάκριση επιβεβαιώνει την στρατηγική επιλογή της Τράπεζας να θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι της Εταιρικής της Διακυβέρνησης. Στα 178 χρόνια λειτουργίας της, η Τράπεζα έχει αναπτύξει αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία, υιοθετώντας συστηματικά ένα επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας που εστιάζει στη μακροπρόθεσμη αξία για το σύνολο των κοινωνικών της εταίρων. 

   

  Η Εθνική Τράπεζα, μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης "Ευθύνη", ενισχύει σταθερά, κάθε χρόνο, πρωτοβουλίες και έργα με σκοπό τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, την προαγωγή του αθλητισμού και του πολιτισμού και την προστασία του περιβάλλοντος. 

  pin

  Στη τελετή βράβευσης, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Κ. Μιχαηλίδης, τόνισε, μεταξύ άλλων: "Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή και θα δουλεύουμε με συνέπεια προς αυτή τη κατεύθυνση, με όλες μας τις δυνάμεις. Η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό στις εταιρικές αξίες και τις αρχές εταιρικής υπευθυνότητας, δίνοντας το παρόν σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου,  για ένα καλύτερο αύριο".

  Ο CR Index είναι ο πιο σημαντικός δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) διεθνώς και χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε διάφορες χώρες. Ως κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγκριση των επιδόσεων των οργανισμών σε τέσσερις επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.  
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων