Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Ιουν-2019 16:04

  Στα 23,88 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του ΟΛΠ το 2018

  Στα 23,88 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του ΟΛΠ το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα άφησε το 2018 ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018 που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Πειραιά Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Key Account Manager της Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Ι. Δελατόλας, και ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) & Αντιπροέδρος του  Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης Νίκος Αυλώνας.

  Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΛΠ Α.Ε. αποτυπώνει με λεπτομέρειες όλες τις υπεύθυνες δράσεις και πολιτικές που εφαρμόζει η Εταιρεία καθώς και τη θετική επίδρασή τους στην ευρύτερη κοινωνία, στο περιβάλλον και στην τοπική και εθνική οικονομία, υιοθετώντας τα πιο σύγχρονα και αυστηρά πρότυπα διαφάνειας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εταιρική Υπευθυνότητα.

  Για το 2018, το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της ΟΛΠ Α.Ε. εκτιμάται, βάσει στοιχείων της εταιρείας, διεθνών μοντέλων και στατιστικών πηγών, ως εξής:

  - Συνολικά, η οικονομική προστιθέμενη αξία της ΟΛΠ Α.Ε. αναλογεί σε 0,4% του ΑΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν € 18,3 εκατ. σε φόρους και € 14,3 εκατ. σε ασφαλιστικές εισφορές.

  - € 49 εκατ. δαπανήθηκαν συνολικά σε 1.272 τοπικούς και εθνικούς προμηθευτές

  - € 426 χιλ. επενδύθηκαν σε ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας.

  - Η λειτουργία της ΟΛΠ Α.Ε. έχει δημιουργήσει 1016 άμεσες θέσεις εργασίας, 1903 έμμεσες θέσεις εργασίας και 1190 επαγόμενες θέσεις εργασίας. Αντίστοιχα πάνω από € 4,2 εκατ. επενδύθηκαν για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

  - € 1.800.000 επενδύθηκαν σε υπηρεσίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και μείωση κατά 11% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου λόγω της εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Συστήματος, που αντιστοιχεί σε μείωση 600tn CO2.

  Οι υποχρεωτικές και μη υποχρεωτικές επενδύσεις του Οργανισμού έφτασαν τα 23.888.827 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20.301.000 ήταν σε νέες υποδομές.

  Επίσης καταβλήθηκαν 4.836.573 ευρώ σε αντάλλαγμα παραχώρησης του Δημοσίου

  Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu: "Η ΟΛΠ Α.Ε. αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι σε κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και μέσα από τη λειτουργία της και τις επιχειρηματικές της αποφάσεις σέβεται, προστατεύει και προωθεί το θεσμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ