Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιουν-2019 14:47

  Προληπτικά μέτρα για τη "Ναυτεμπορική Α.Ε." άσκησε η Eurobank

  Προληπτικά μέτρα για τη "Ναυτεμπορική Α.Ε." άσκησε η Eurobank
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Μετά την αίτηση ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας "Ναυτεμπορική" που κατέθεσε η Eurobank στις 18 Ιουνίου, σήμερα κατατέθηκε και αίτηση προληπτικών μέτρων για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την ειδική διαχείριση.

  Ζητούμενο με την αίτηση ειδικής διαχείρισης του ν. 4307/2014 είναι η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί και να διασφαλιστεί η συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας, καθώς και των εμπορικών δραστηριοτήτων της, όπως επίσης η μισθοδοσία και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της.  

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η δικάσιμος για την ειδική διαχείριση ορίστηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου πρόκειται να εκδικαστεί η αίτηση των προληπτικών μέτρων.

  Πρόκειται για διαδικασία όπως αυτή των ασφαλιστικών μέτρων, με αίτημα να προστατευθεί η εταιρία από κατασχέσεις, πωλήσεις και όποια άλλη ενέργεια από πιστωτές ή και την ίδια την ιδιοκτησία της που θα αλλοίωναν την περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης για την ειδική διαχείριση.

  Πέραν των παγίων, των πιεστηρίων και του κτηρίου γραφείων της εφημερίδας επί της οδού Λένορμαν, στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης συγκαταλέγονται και τέσσερα οικόπεδα επί της οδού Ηρούς στα Σεπόλια, καθώς και τέσσερα γραφεία 280 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Αγίου Μηνά και Ίωνος Δραγούμη.

  Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της Ναυτεμπορικής στις 31/12/2016 ανέρχονταν σε 12.313.794 ευρώ. Η εταιρία χρωστάει σήμερα στην πιστώτρια τράπεζα Eurobank 8.235.031 ευρώ, με την τράπεζα να έχει καταγγείλει τα δάνεια της επιχείρησης από τον Ιούνιο του 2017, καθώς από το 2016 δεν είχαν καταβληθεί ούτε δόσεις, ούτε τόκοι των δανείων. 

  Το χρέος της Ναυτεμπορικής προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 2,058 εκατ. ευρώ και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς σε 1,782 εκατ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων