Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιουν-2019 11:09

  Απεργία στο εργοστάσιο της Πίτσος

  Απεργία στο εργοστάσιο της Πίτσος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Με τετράωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της BSH (Πίτσος) στην πρόθεση της μητρικής να κατεβάσει ρολά στη μονάδα. Σχετική απόφαση έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ). Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουνίου, και στις 3 και 4 Ιουλίου από τις 7:00 – 11:00 σε όλες τις βάρδιες.

  Το εργοστάσιο, σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει η μητρική θα παραμείνει εν ενεργεία μέχρι το τέλος του 2020, οπότε και έχει προγραμματιστεί το κλείσιμό του. Ενώ η ολοκλήρωση κάθε εν γένει δραστηριότητας του θα πραγματοποιηθεί έως την 31η Μαρτίου του 2021. Η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί μια βάρδια ημερησίως, όταν το αντίστοιχο εργοστάσιο που διατηρεί ο γερμανικός όμιλος στην Τουρκία, και το οποίο παράγει μεταξύ των άλλων και τα μοντέλα κουζίνας που παράγει και το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος, δουλεύει τρεις βάρδιες την ημέρα.

  Εφέτος η παραγωγή του ελληνικού εργοστασίου θα "πιάσει" με τα βίας τις 120.000 συσκευές από 185.000 συσκευές που ήταν το αισιόδοξο σενάριο. Πέρυσι πηγές από την BSΗ Hellas (πρώην ΠΙΤΣΟΣ), θυγατρικής του γερμανικού ομίλου, είχαν αναφέρει πως το εν Ελλάδι εργοστάσιο θα αναλάμβανε την παραγωγή επιπλέον 45.000 φούρνων τη φετινή χρονιά. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

  Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΜ, αναφέρει ότι "η Βosch σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στον χώρο της BSH (Pitsos), θυγατρικής του ομίλου Βosch ανακοίνωσε ανάπτυξη και κέρδη για πέμπτη συνεχή χρονιά.” Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΜ σημειώνεται πως: "η Βosch κατέγραψε αύξηση των οικονομικών της μεγεθών με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 12,3% το 2018 και επιτυγχάνοντας 37,8% αύξηση πωλήσεων, το πρώτο τετράμηνο του 2019”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων