Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιουν-2019 16:30

  Fourlis: Επιστροφή κεφαλαίου 0,10€ ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ

  Fourlis: Επιστροφή κεφαλαίου 0,10€ ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους κατά το ποσό των 0,10€ ανά μετοχή, μέσω
  μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής αποφάσισε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Fourlis

  Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 5.180.731,40€, με ισόποση επιστροφή μετρητών στους μετόχους. Η εν λόγω μείωση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας κατά το ποσό των δέκα λεπτών (0,10€), ούτως ώστε η νέα ονομαστική αξία της μετοχής να διαμορφωθεί στο ποσό των ογδόντα ενός λεπτών (0,81€).

  Συνεπεία της μειώσεως αυτής, στους μετόχους της Εταιρείας θα επιστραφεί το ποσό των δέκα λεπτών του ευρώ (0,10€) για καθεμία μετοχή που κατέχουν.

  Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Eταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των 41.963.924,34€, διαιρούμενο σε 51.807.314 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ογδόντα ενός λεπτών του ευρώ (0,81) η καθεμιά μετοχή.

  Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης πρότεινε ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων επιστροφής κεφαλαίου (Record Date) την Τετάρτη 24.07.2019, ως ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου την Τρίτη 23.07.2019 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής επιστροφής κεφαλαίου την Δευτέρα 29.07.2019.

  Επισημαίνεται ότι το κατά τα ανωτέρω διαμορφούμενο, συνεπεία της προπεριγραφομένης μειώσεως, μετοχικό κεφάλαιο επαρκεί για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της Εταιρείας, την ικανοποίηση των πιστωτών της και την εξακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας της.

  Για το σύνολο των αποφάσεων της ΓΣ, δείτε δεξιά, στη στήλη Σχετικά Αρχεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων