Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 20:05

  Χαμηλότερο των προσδοκιών το πρόγραμμα εθελουσίας της ΕΤΕ

  Χαμηλότερο των προσδοκιών το πρόγραμμα εθελουσίας της ΕΤΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προβληματισμό για την επίτευξη των στόχων μείωσης προσωπικού, δημιουργεί η πορεία των τελευταίων προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. 

  Τη Δευτέρα έληξε η παράταση που είχε δώσει στο πρόγραμμά της η Εθνική Τράπεζα, το οποίο είχε τελικώς πολύ χαμηλότερη ανταπόκριση σε σχέση με τον στόχο. Ενώ η Τράπεζα απέβλεπε με το πρόγραμμα στην εθελοντική αποχώρηση 700-1.000 εργαζομένων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς σε αυτό ανταποκρίθηκαν περίπου 400 εργαζόμενοι. 

  Η αρχική διάρκεια του προγράμματος εθελουσίας της ΕΤΕ ήταν από την Δευτέρα 13/05/2019 μέχρι και την Παρασκευή 24/05/2019. 

  Η ανώτατη αποζημίωση για τους απερχόμενους προβλεπόταν στις 170.000 ευρώ από 180.000 που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα. 

  Το Πρόγραμμα απευθυνόταν στο σύνολο του Προσωπικού της Τράπεζας, υπαγόμενο και μη στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας, που παρέχει σ’ αυτή υπηρεσίες βάσει σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και στους απασχολούμενους με σύμβαση έμμισθης εντολής Δικηγόρους, υπό τον όρο ότι κάθε συμμετέχων στο Πρόγραμμα έχει συμπληρώσει:

  α) το 30ο έτος της ηλικίας του και
  β) 3ετή υπηρεσία στην Τράπεζα.

  Το πρόγραμμα έδινε επίσης τις εξής επιλογές:

  Λήψη 2ετούς μακροχρόνιας άδειας με αποδοχές και λύση της σύμβασης εργασίας στη λήξη της άδειας

  Όπως προβλεπόταν, η Τράπεζα θα χορηγήσει στον εργαζόμενο, από 30/05/2019, διετή άδεια με πλήρεις αποδοχές, κατά τη λήξη της οποίας η σύμβασή του θα λυθεί αυτοδικαίως την 29/05/2021. 

  Κατά τη διάρκεια της 2ετούς άδειας, οι αναλογούσες εισφορές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιπούς φορείς ή λογαριασμούς θα καταβάλλονται κανονικά.

  Λήψη 3ετούς μακροχρόνιας άδειας με αποδοχές και λύση της σύμβασης εργασίας στη λήξη της άδειας 

  Η Τράπεζα θα χορηγήσει στον εργαζόμενο, από 30/05/2019, τριετή άδεια κατά τη λήξη της οποίας η σύμβασή του θα λυθεί αυτοδικαίως την 29/05/2022. 

  Για 1 χρόνο θα καταβάλλονται μηνιαίως πλήρεις αποδοχές και για 2 χρόνια θα καταβάλλεται μηνιαίως το ήμισυ των αποδοχών. Ο εργαζόμενος δύναται να επιλέξει αν επιθυμεί πρώτα την καταβολή του πλήρους μισθού για ένα χρόνο και έπειτα την καταβολή του μισού μισθού για δύο χρόνια (επιλογή 3Α) ή το αντίστροφο (επιλογή 3Β). 

  Κατά τη διάρκεια της 3ετούς άδειας θα καταβάλλονται οι αναλογούσες, βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων αποδοχών, εισφορές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιπούς φορείς ή λογαριασμούς.

  Λήψη 4ετούς μακροχρόνιας άδειας με αποδοχές και λύση της σύμβασης εργασίας στη λήξη της άδειας 

  Η Τράπεζα θα χορηγήσει στον εργαζόμενο, από 30/05/2019, τετραετή άδεια κατά τη λήξη της οποίας η σύμβασή του θα λυθεί αυτοδικαίως την 29/05/2023. 
  Για το χρονικό διάστημα της μακροχρόνιας άδειας θα καταβάλλεται μηνιαίως το ήμισυ των αποδοχών. 

  Κατά τη διάρκεια της 4ετούς άδειας θα καταβάλλονται οι αναλογούσες, βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων αποδοχών, εισφορές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιπούς φορείς ή λογαριασμούς.

  Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

  Για όσους εκ των συμμετεχόντων εργαζόμενων δεν θα συνταξιοδοτηθούν, η Τράπεζα θα καλύψει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή) των ιδίων καθώς και των έμμεσα ασφαλισμένων/προστατευόμενων από εκείνους μελών της οικογένειάς τους, ανάλογα με την επιλογή τους.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων