Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιουν-2019 08:38

  Επιμένει το Amber Capital στον ΟΤΕ

  Επιμένει το Amber Capital στον ΟΤΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην ίδια "γραμμή" με την περυσινή γενική συνέλευση, το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Amber Capital που κατέχει περίπου 2% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ αναμένεται να δώσει ξανά το στίγμα του στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού.

  Το γνωστό (και από την περίπτωση της Ελλάκτωρ) fund, κινείται με βάση τις αρχές του activist investing και επιχειρεί να αποκτήσει ρόλο στη λήψη αποφάσεων των εταιρειών που επενδύει. Όπως και πέρυσι, το Amber Capital έχει αιτηθεί στη γενική συνέλευση της Τετάρτης, την εκπροσώπησή του στο ΔΣ του Ομίλου.

  Συγκεκριμένα στην περυσινή ΓΣ, το fund είχε προτείνει με επιστολή του για μια από τις θέσεις του δ.σ. τον Alberto Horcajo, πρώην CEO της Telxius Telecom και CFO της Telefonica Brasil. Στην εφετινή, 67η τακτική γενική συνέλευση, το Amber επανέρχεται με το αίτημα ο Alberto Horcajo να αναλάβει θέση ανεξάρτητου μη εκτελεστικού αντιπροέδρου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα, δε, με σχετικό δημοσίευμα των FT, το αίτημα υποστηρίζεται από την Institutional Shareholder Services, εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς μετόχους ως προς τις ψηφοφορίες στο πλαίσιο Γενικών Συνελεύσεων. Στο ίδιο δημοσίευμα ο Giuseppe di Mino, επικεφαλής του fund, εξήρε τη διοίκηση του ΟΤΕ για τον τρόπο που αντιμετώπισε τις πολύ δύσκολες συνθήκες της αγοράς κατά την οκταετή ύφεση. 

  Στην περυσινή γενική συνέλευση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ είχαν παραβρεθεί τα στελέχη της Amber Capital, τα οποία παρακολούθησαν τις εργασίες της γενικής συνέλευσης και συναντήθηκαν με στελέχη της διοίκησης, κάτι που αναμένεται να συμβεί και τη αύριο Τετάρτη. Τότε, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, η υποψηφιότητα του Alberto Horcajo δεν έλαβε τις απαιτούμενες ψήφους και έτσι δεν έλαβε θέση στο δ.σ.

  Σημειώνεται πως στην αυριανή ΓΣ, οι μέτοχοι καλούνται, μεταξύ άλλων θεμάτων, να εκλέξουν νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, κατόπιν της παραίτησης (με ισχύ  από  12-6-2019) του  κ. Παναγιώτη Ταμπούρλου, ο οποίος εξελέγη από τη ΓΣ της 12 Ιουνίου 2018 στη θέση αυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποτελείται από δέκα μέλη, εκ  των  οποίων  τουλάχιστον  τα  δύο  είναι ανεξάρτητα και  εκλέγονται  από  τη  Γενική  Συνέλευση  των  μετόχων.

  Να αναφερθεί πως σε παλαιότερη παρέμβασή του το Amber είχε ενημερώσει τον ΟΤΕ για την πρόθεσή του να ζητήσει την αύξηση του μερίσματος που μοιράζει ο Οργανισμός στους μετόχους, με τον ΟΤΕ να έχει ήδη προχωρήσει σε εφαρμογή νέας πολιτικής αμοιβών των μετόχων που συνδέεται με τις ελεύθερες παραγόμενες ταμειακές ροές που επιστρέφονται με τη μορφή μερίσματος και επαναγοράς μετοχών που ακυρώνονται.

  Διαβάστε ακόμη:

  - ΟΤΕ: Πρόσκληση των μετόχων στην 67η τακτική γενική συνέλευση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων