Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 18:08

  Ντ. Κόουπ: Οι επενδύσεις αποδίδουν πλέον ισχυρά αποτελέσματα

  Ντ. Κόουπ: Οι επενδύσεις αποδίδουν πλέον ισχυρά αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Oι επενδύσεις των τελευταίων χρόνων αποδίδουν και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας. Συνολικά, παραμένουμε θετικοί ως προς τις προσδοκίες μας για το υπόλοιπο του έτους και αισθανόμαστε σίγουροι για τη δυνατότητα της ομάδας του ΟΠΑΠ να επιτύχει κερδοφόρο ανάπτυξη και το 2019", σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Ντάμιαν Κόουπ στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019.

  Η διοίκηση τόνισε πως η ισχυρή δυναμική που σημειώθηκε στα τέλη του 2018 συνεχίστηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, οδηγώντας σε ένα θετικό ξεκίνημα για το νέο οικονομικό έτος. Ο κ. Κόουπ στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεχώς αυξανόμενη συνεισφορά των VLTs, στην ενίσχυση του αριθμού των καταστημάτων και στις βελτιωμένες επιδόσεις στον αθλητικό στοιχηματισμό και τις online δραστηριότητες της εταιρείας.

  Αναλυτικά, η διοίκηση ανέφερε πως η δραστηριότητα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) συνέχισε την ανοδική της πορεία στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) να ανέρχονται σε 68,9 εκατ. ευρώ, έναντι 43,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2019, το δίκτυο καταστημάτων PLAY αριθμούσε 364 gaming halls, ενώ VLTs είχαν εγκατασταθεί σε 1.995 πρακτορεία ΟΠΑΠ. Σήμερα, 20.091 VLTs έχουν εγκατασταθεί και βρίσκονται σε λειτουργία συνολικά.

  Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, αντίστοιχες θετικές τάσεις παρατηρούνται και στο δεύτερο τρίμηνο του 2019. Μάλιστα, ο CEO του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι η εταιρεία προχώρησε ήδη στη διάθεση του τζακ ποτ στο δίκτυο των VLTs, σχολιάζοντας ότι το νέο προϊόν έχει τύχει θετικής υποδοχής από τους παίκτες και τους συνεργάτες του ΟΠΑΠ.

  Νέα πρακτορεία

  Σε ότι αφορά στο δίκτυο καταστημάτων, το πρώτο τρίμηνο του 2019 άνοιξαν 147 νέα καταστήματα ΟΠΑΠ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τον Μάρτιο του 2019, ο αριθμός των νέων καταστημάτων έχει ξεπεράσει τα 650. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, τα νέα και ποιοτικά αναβαθμισμένα καταστήματα ενισχύουν τις επιδόσεις του δικτύου, προς όφελος τόσο της εταιρείας, όσο και των πρακτόρων της. Συνολικά, η μέση προμήθεια για κάθε πράκτορα αυξήθηκε κατά 4,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο CEO, συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου, με βάση το πρόγραμμα Retail Excellence 2020.

  Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον του αθλητικό στοιχηματισμό στο επίγειο δίκτυο. Όπως σημείωσε η διοίκηση, οι πρωτοβουλίες της εταιρείας για την αναβάθμιση του προϊόντος έχουν ήδη οδηγήσει σε βελτιωμένες επιδόσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η επένδυση της εταιρείας στις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), οι οποίες προσφέρουν εξατομικευμένη παικτική εμπειρία, που είναι ελκυστική για τους πελάτες κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων (live).

  Τέλος, όσον αφορά στις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, ο CEO σημείωσε ότι η online πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού (Pamestoixima.gr) σημειώνει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για την διαδικτυακή διάθεση του Τζόκερ που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2019, η συμμετοχή των παικτών στην online εφαρμογή βρίσκεται ήδη σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα.

  Σημειώνεται πως στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ο ΟΠΑΠ σημείωσε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 396 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Συνολικά, το GGR του πρώτου τριμήνου του 2019 κατέγραψε υψηλά ετών, αποτελώντας την ισχυρότερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2010. Επιπλέον, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 111,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ακόμη, τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν κατά 43,5%, φτάνοντας τα 57,2 εκατ. ευρώ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων