Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 07:54

  Λουκέτο σε εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ

  Λουκέτο σε εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Δεκατρία χρόνια, τόσα πέρασαν από την ημέρα που η ΔΕΛΤΑ αποκτούσε από τη Nestle Ελλάς το συμπυκνωμένο γάλα Βλάχας. Δεκατρία χρόνια μετά από την υπογραφή του μη δεσμευτικού Μνημονίου συνεργασίας με τη Nestle Ελλάς το 2005 και την ολοκλήρωση της συναλλαγής το 2006, η ΔΕΛΤΑ αποφάσισε να κατεβάσει ρολά στο συγκεκριμένος εργοστάσιο.

  Η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου και μιας ιστορίας 45 ετών προκαλεί "τριγμούς" στην εγχώρια αγελαδοτροφία της Βόρειας Ελλάδας η οποία μετρά μέσα σε λίγα χρόνια μια ακόμη απώλεια. Είχε προηγηθεί η απώλεια της παραγωγής του φρέσκου γάλακτος της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο.

  Γιατί το 2006 εκτός από το εμπορικό σήμα Βλάχας και το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας η ΔΕΛΤΑ είχε αποκτήσει και τη ζώνη γάλακτος της Nestle Ελλάς στη Βόρεια Ελλάδα. Το τίμημα της συναλλαγής ήταν 2,8 εκατ. ευρώ πλέον το αντίτιμο των έτοιμων προϊόντων την ημέρα της συναλλαγής.

  Το προϊόν όμως δεν θα σταματήσει να διατίθεται στην αγορά. Λογικό αφού το εβαπορέ γάλα Βλάχας ελέγχει, σύμφωνα με στοιχεία από τις εταιρείες μέτρησης της κατανάλωσης, το 12% του όγκου πωλήσεων σε μια αγορά η οποία τζιράρει περί τα 120 εκατ. ευρώ.

  Μόνο που από εδώ και στο εξής το προϊόν θα εισάγεται από το εξωτερικό. Ήδη η ΔΕΛΤΑ, όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία, έχει έρθει σε συμφωνία με μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ευρώπης για να παράγει για λογαριασμό της το προϊόν.

  Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, θα "τρέξει" πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

  Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας το πακέτο για τους 76 εργαζόμενους του εργοστασίου περιλαμβάνει αποζημίωση στο 100% και bonus επιπλέον 70%, ενώ για κάποια στελέχη της διοίκησης προβλέπεται απορρόφησή τους σε άλλες δραστηριότητες του ομίλου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων