Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαϊ-2019 16:32

  Καινοτομία στη λογιστική, στο πλευρό των επιχειρήσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μοχλό ανάπτυξης δύο καινοτόμες εφαρμογές για κινητά που προωθούνται στην επιχειρηματική αγορά και φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο καθημερινής διαχείρισης μιας εταιρείας, ο όμιλος KRS θέτει υψηλούς στόχους.

  Ο ιδρυτής της KRS Group, φοροτεχνικός Κωνσταντίνος Ράικος, περιγράφει την ταχεία ανάπτυξη του ομίλου, αλλά και το φιλόδοξο πενταετές business plan. Εξηγεί, ακόμα, πώς οι επώδυνες προσωπικές του εμπειρίες έδωσαν έμπνευση αλλά και ώθηση στην επιχειρηματική του πορεία.

  Ο ιδρυτής της KRS Group, φοροτεχνικός Κωνσταντίνος Ράικος, περιγράφει ένα φιλόδοξο πενταετές business plan με στόχο 50 υποκαταστήματα ανά την Ελλάδα και εξηγεί πώς επώδυνες προσωπικές του εμπειρίες έδωσαν έμπνευση αλλά και ώθηση στην επιχειρηματική του πορεία.

  - Τι έχει κερδίσει ένας πελάτης που έρχεται στην εταιρεία σας;

  Το βασικότερο είναι ότι αποκτά πρόσβαση σε έναν κύκλο επιχειρηματικότητας, δηλαδή σε ένα εξειδικευμένο marketplace που έχουμε δομήσει ως όμιλος και το οποίο δεν θα μπορούσε να το εκμεταλλευθεί διαφορετικά. Δεν είναι ένα κλασικό "one-stop shop", καθώς εμείς κάνουμε τη διάγνωση και εντοπίζουμε τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων πελατών μας. Υπάρχουν cases πελατών που εμπιστεύτηκαν την KRS και είχαν εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

  Βασικό μέρος της κουλτούρας μας είναι να αντιλαμβανόμαστε τον πελάτη, δεν τον κρίνουμε για τις επιλογές του, παρά του παρέχουμε τα δεδομένα τη σωστή στιγμή, έτσι ώστε να λάβει εκείνος τις σωστές αποφάσεις. Αν ένα πρόβλημα είναι υπαρκτό, τότε το μόνο που μας απασχολεί είναι η λύση του. 

  - Η εταιρεία πώς ξεκίνησε; 

  Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011, αλλά η ταχεία ανάπτυξη ξεκίνησε το 2017. Σήμερα ως όμιλος διαθέτουμε 6 εταιρείες, ενώ έχουμε φτάσει στους 1.237 πελάτες. Πλέον έχουμε 5 νέους πελάτες κάθε μήνα. Πρόκειται για εξαιρετική επίδοση για έναν κλάδο που αναπτύσσεται κατά μέσο όρο με 2 πελάτες ανά έτος.

  Διαθέτουμε 4 γραφεία στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο. Ο επιχειρηματικός στόχος της επόμενης τριετίας είναι επίσης φιλόδοξος. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο 50 συνεργαζόμενων γραφείων στη χώρα. Το γραφείο της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο από αυτά. Ουσιαστικά σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κοινωνία λογιστών και να προλάβουμε την τεχνολογική επανάσταση του blockchain. 

  - Τι ήταν αυτό που πιστεύετε ότι έφερε τη μεγάλη επιτάχυνση της τελευταίας διετίας;

  Όπως σας είπα, η μεγάλη ώθηση για την εταιρεία ήρθε το 2017. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα μας πλέον αριθμεί 30 άτομα, έναντι 6 ατόμων ενάμιση χρόνο πριν. 

  Η έμπνευση ήρθε από ένα προσωπικό γεγονός. Ως συγκεντρωτικός χαρακτήρας και control freak τύπος, ήθελα ανά πάσα στιγμή να γνωρίζω την κατάσταση της εταιρείας μου. Όταν, λοιπόν, το 2017 διαγνώστηκα με καρκίνο και αναγκάστηκα να νοσηλευτώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπρεπε να αλλάξω. 

  Ουσιαστικά μέσα από τη δική μου περιπέτεια έγινε και η στροφή που έδωσε νέα ώθηση στην εταιρεία. Ξέρετε, το πιο σημαντικό προτέρημα για έναν επιχειρηματία είναι να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, αυτό και μόνο δίνει ισχυρό πλεονέκτημα. Έτσι, κατανόησα την ανάγκη του επιχειρηματία να έχει ανά πάσα στιγμή αποκεντρωμένα τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του. Από αυτή την ανάγκη προέκυψαν οι δύο καινοτόμες εφαρμογές, η "KRS Reporting" και η "KRS Invoice", που προωθούμε στην αγορά.

  - Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μυστικό της επιτυχίας μιας εταιρείας;

  Δεν υπάρχει μυστικό. Ως άνθρωπος που λατρεύω τη δημιουργία, θα σας έλεγα ότι το μυστικό είναι το πάθος για τη δουλειά σου, αλλά τι θα ήταν το πάθος χωρίς πειθαρχία; 

  Θα έδινα ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση των πόρων, και ειδικότερα στη διαχείριση του δανεισμού. 

  Έχω, άλλωστε, προσωπική εμπειρία. Η οικογενειακή μας εταιρεία καταστράφηκε οικονομικά το 2003. Οι τότε συνθήκες, όπως τις βίωσα, με ώθησαν να οριοθετήσω τον στόχο μου. Αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό είναι για μια επιχείρηση να συνεργάζεται με αξιόπιστους οικονομικούς συμβούλους. 
  Έτσι, αποφάσισα να γίνω ένας από αυτούς.

  KRS Reporting - KRS Invoice
  Πλήρης έλεγχος της εταιρείας μέσα από 2 εφαρμογές

  Ο επιχειρηματίας μέσα από μια εφαρμογή που έχει εγκατασταθεί στο κινητό του τηλέφωνο μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς, αλλά και σε πραγματικό χρόνο, την εικόνα της εταιρείας του. Ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για την πορεία των φόρων, των πωλήσεων, των εξόδων και άλλων οικονομικών πληροφοριών μέσα από γραφήματα και δείκτες.

  Για παράδειγμα, παρακολουθεί τις πωλήσεις και τα κέρδη έναντι του στόχου ή την πορεία των δαπανών και τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Μπορεί επίσης να ενημερώνεται για φόρους και άλλες πληρωμές και έχει τη δυνατότητα, αν το επιθυμεί, να πληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις που θα επιλέξει μέσα από το κινητό του. Ο επιχειρηματίας έχει, επίσης, διαθέσιμα όλα τα έγγραφα της εταιρείας του (όπως, για παράδειγμα, το καταστατικό ή τα φορολογικά έντυπα).
  Όλη η παραπάνω πληροφόρηση παρέχεται από την εφαρμογή "KRS Reporting". Συνοδεύεται από μια δεύτερη εφαρμογή, την "KRS Invoice", για την εύκολη και άμεση αποστολή παραστατικών, αποδείξεων, εξοδολογίων και άλλων εγγράφων με ένα πάτημα.

  Οι δύο εφαρμογές παρουσιάστηκαν στις 6 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση της KRS στο Μουσείο Μπενάκη.

  pinpin

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ένα marketplace για τον επιχειρηματία

  Ο Ομιλος της KRS δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο και στοχεύει στο να ενδυναμώσει τις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας όλους τους τομείς εσωτερικής τους λειτουργίας και οργάνωσης. 

  Παρέχεται ένας κύκλος υπηρεσιών που καλύπτει λογιστικές, φοροτεχνικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές και υπηρεσίες digital marketing. Μια ομάδα από ειδικούς συνεργάζονται μεταξύ τους και με τον επιχειρηματία για να υλοποιήσουν τους στόχους του. Αναλαμβάνουν από την έναρξη μιας εταιρείας έως υπηρεσίες digital marketing, πιστοποίησης και οργάνωσης γραφείου. Κάθε επιχείρηση αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της, οπότε και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προσαρμόζονται αναλόγως, π.χ. μισθοδοσία, φορολογικός προγραμματισμός, δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου, νομικές ή άλλες υπηρεσίες.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ