Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Μαϊ-2019 19:12

  Elvalhalcor: Αύξηση πωλήσεων 4,5%

  Elvalhalcor: Αύξηση πωλήσεων 4,5%
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων, όχι μόνο ως προς το τζίρο αλλά και ως προς τον όγκο κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2019 η Elvalhalcor σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν απόψε. 

  Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 4,5% στα 551,9 εκατ. ευρώ ενώ σε επίπεδο προσαρμοσμένης κερδοφoρίας (δηλαδή αφαιρούμενης της επίπτωσης της διακύμανσης της τιμής των μετάλλων) τα EBITDA ανήλθαν σε 37,6 εκατ. ευρώ έναντι 36,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

  Βασικός παράγοντας πίσω από την διατήρηση των θετικών επιδόσεων της ELVALHALCOR η εξασφάλιση της λειτουργίας σε πλήρη δυναμικότητα τόσο των μονάδων του αλουμινίου όσο και της παραγωγής σωλήνων χαλκού. Παράλληλα και ο τομέας έλασης χαλκού ανεβάζει στροφές και ταχείς ρυθμούς αυξάνοντας σε ποσοστό 7,5% τον όγκο πωλήσεων. 

  Ένας ακόμη τομέας που εμφανίζει βελτίωση είναι τα χρηματοοικονομικά έξοδα, καθώς ήδη από το β μισό του 2018 είχαν μειωθεί τα περιθώρια των επιτοκίων ως αποτέλεσμα της αναδιαπραγμάτευσης των δανείων της μητρικής και των θυγατρικών. Καθώς η αναδιαπραγμάτευση δεν είχε αποτυπωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφεται βελτίωση της τάξης του 23,6%. 

  Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Elvalhalcor:

  Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ElvalHalcor παρουσίασε αύξηση κατά 4,5% για πρώτο τρίμηνο του 2019 και ανήλθε σε 551,9 εκ. ευρώ έναντι 528,2 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χάρη στην αύξηση του όγκου πωλήσεων σε ενοποιημένο επίπεδο κατά 3,8% και στη βελτίωση του μίγματος προϊόντων, ενώ οι τιμές των μετάλλων κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

  Βελτιωμένα κατά 3,6% ήταν τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη πριν από φόρους, τόκους, αποσβέσεις και αποτέλεσμα μετάλλου (adjusted EBITDA) της ElvalHalcor, τα οποία ανήλθαν σε 37,6 εκ. ευρώ έναντι 36,3 εκ. ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, χάρη στους αυξημένους όγκους πωλήσεων και στο βελτιωμένο μίγμα πωλήσεων. 

  Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 40,4 εκ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2019 έναντι 43,0 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2018, λόγω της μείωσης στα κέρδη μετάλλου, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 0,7 εκ. ευρώ για πρώτο τρίμηνο του 2019, έναντι 8,0 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2018, αποτέλεσμα της πτωτικής πορείας των τιμών του αλουμινίου. Τα δε ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 38,3 εκ. ευρώ (συγκρίσιμο 2018: 44,3 εκ. ευρώ). 

  Σημαντική βελτίωση κατά 23,6% παρουσίασε το ενοποιημένο καθαρό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο του 2019, ως αποτέλεσμα της μείωσης των περιθωρίων των επιτοκίων, η οποία επιτεύχθηκε σε συνέχεια της αναδιαπραγμάτευσης των δανείων της μητρικής και των θυγατρικών. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 16,5 εκ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2019, έναντι 22,1 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο του 2018. Η μείωση στα κέρδη προ και μετά από φόρους οφείλεται στα μειωμένα αποτελέσματα μετάλλου, ενώ η οργανική κερδοφορία της εταιρίας συνέχισε τη ανοδική της πορεία, όπως απεικονίζεται και στο adjusted EBITDA της περιόδου.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων