Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Μαϊ-2019 16:52

  ΟΠΑΠ: "Ναι" των μετόχων σε όλα τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης

  ΟΠΑΠ: "Ναι" των μετόχων σε όλα τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την πεποίθηση ότι το 2019 θα αποτελέσει χρονιά ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης εξέφρασε η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 76% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής για τον ΟΠΑΠ. Το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως γνωστοποιήθηκε, υπερψηφίστηκε με ποσοστό άνω του 93% των παρευρισκομένων μετόχων.

  Στο πλαίσιο της ΓΣ, ο κ. Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, κάνοντας τον απολογισμό της περασμένης χρήσης, χαρακτήρισε το 2018 ιστορική χρονιά, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων και της ισχυρής ανάπτυξης που καταγράφηκε. Αναφερόμενος για τις προοπτικές του 2019 και των επόμενων ετών, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως η δυναμική του ΟΠΑΠ και να υπάρξουν περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

  Ομοίως ο κ. Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, τόνισε ότι το 2018 ήταν ορόσημο για την πορεία του ΟΠΑΠ, φέρνοντας τον Οργανισμό πιο κοντά την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Οράματος 2020.

  Όπως ανέφερε, στόχος για το 2019 είναι να ενισχυθούν οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ στους τομείς που δραστηριοποιείται, κάνοντας λόγο για ενίσχυση στους τομείς του δικτύου, στο online, την ιπποδρομιακή δραστηριότητα, στο σκέλος των προϊόντων, μεταξύ άλλων.

  Σε ό,τι αφορά στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι ενέκριναν και τα 14 θέματα, του προγράμματος επανεπένδυσης μερισμάτων (scrip dividend) συμπεριλαμβανομένου. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε εκτενής συζήτηση μεταξύ της διοίκησης και των μετόχων για τη δομή, το σκοπό και τις λεπτομέρειες του προγράμματος επανεπένδυσης. Η διοίκηση κατέστησε σαφές σε όλους τους τόνους πως πρόκειται για μια προαιρετική επιλογή που προσφέρεται στους μετόχους καθώς η εταιρεία εναρμονίζεται με πρακτικές που έχουν υιουετηθεί από μεγάλους ομίλους διεθνώς.

  Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα, πενταετούς διάρκειας (2019 – 2023), παρέχει την ευχέρεια στους μετόχους να επιλέξουν προαιρετικά εάν επιθυμούν να λάβουν το σύνολο των κερδών που τους αναλογούν σε μετρητά ή να επανεπενδύσουν μέχρι το 90% αυτών στην εταιρεία, ή συνδυασμό των δύο. Στόχος είναι μέρος της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ να επανεπενδύεται στις δραστηριότητες και στο πρόγραμμα επενδύσεων του Οργανισμού.

  Σε πλαίσιο των ερωτημάτων των μετόχων, η διοίκηση ανέφερε πως ο παράνομος τζόγος παραμένει μεγάλο πρόβλημα. Ο κ. Ζίγκλερ σημείωσε πως η ανάπτυξη του δικτύου παιγνιομηχανημάτων έχει συμβάλει στην αποδυνάμωση του παράνομου τζόγου. Έχει γίνει σημαντικό έργο από την ΕΕΕΠ και τους αρμόδιους φορείς και πρέπει να συνεχιστεί, ανέφερε ο κ. Ζίγκλερ. 

  Τέλος, σε σχετική ερώτηση μετόχου για την εξαγορά της Stoiximan, η διοίκηση ανέφερε ότι είναι "μια καλή προσθήκη για το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ και θα προσπαθήσουμε να τους υποστηρίξουμε στην εγχείρημα για τις ξένες αγορές", συμπληρώνοντας ότι η κοινή ανάπτυξη περιλαμβάνει μια στρατηγική dual brand, χωρίς να υπάρξει κάποιου είδους προϊοντική ή εμπορική σύμπραξη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων