Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 20:23

  Διευκρινίσεις Folli-Follie για την δέσμευση του 1,8 εκατ. ευρώ

  Διευκρινίσεις Folli-Follie για την δέσμευση του 1,8 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 56 επενδυτών, με την οποία διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Folli-Follie μέχρι του ποσού των 1,8 εκ. Ευρώ παρέχει η εταιρεία, με ανακοίνωσή της.

  Όπως αναφέρει η FF, "μετά την έκδοση της από 15.11.2018 προσωρινής διαταγής του κ. Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (το "Δικαστήριο"), δια της οποίας απαγορεύθηκε η νομική και πραγματική μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, το Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 56 επενδυτών δια της υπ' αριθμ. 2419/2019 απόφασής του, με την οποία διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας μας μέχρι του ποσού των 1,8 εκ. Ευρώ.

  Δυνάμει της εν λόγω απόφασης, οι αιτούντες επέβαλαν συντηρητική κατάσχεση επί ορισμένων τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας μας μέχρι του ποσού των 1,8 εκ. Ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται απλώς και μόνο περί συντηρητικής κατάσχεσης, υπό την έννοια ότι τα σχετικά κεφάλαια δεν εκταμιεύονται, αλλά παραμένουν δεσμευμένα υπέρ των αιτούντων για την περίπτωση που η αντίστοιχη αγωγή τους (η οποία ακόμη δεν έχει επιδοθεί στην Εταιρεία μας) γίνει τελεσίδικα δεκτή. Επομένως, οι όποιες αναφορές του τύπου σε "κατασχέσεις επιβληθείσες στο ταμείο της Folli Follie", "καταβολές σε επενδυτές" κλπ. δεν είναι ακριβείς.

  Ετέρα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία είχε κατατεθεί από ομάδα 37 επενδυτών με αίτημα την συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας μας μέχρι του ποσού των 1,3 εκ. Ευρώ, απερρίφθη από το Δικαστήριο με την υπ' αριθμ. 999/2019 απόφασή του", καταλήγει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων