Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 17:26

  Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ): "Καταθέτουμε το πλέον φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού της Τράπεζας και θα το επιτύχουμε"

  Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ): "Καταθέτουμε το πλέον φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού της Τράπεζας και θα το επιτύχουμε"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Ένα πρόγραμμα που κινητοποιεί το σύνολο της Τράπεζας και δίνει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε στους διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας σε ορίζοντα τετραετίας, το οποίο στοχεύει στο να αναδείξει την Εθνική Τράπεζα, μέχρι το 2022, σε μια άκρως υγιή και κερδοφόρα Τράπεζα, προσηλωμένη πάντα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.  

  Όπως δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης  με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία, με δεδομένο ότι όλοι οι συντελεστές ολοκλήρωσής του είναι ευνοϊκοί.  "Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή μέρα, όπου η προσέλευση των εκπροσώπων των μεγαλύτερων οίκων επενδυτών παγκοσμίως και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το Στρατηγικό μας Σχέδιο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.  Έχουμε άλλωστε καταρτήσει και δρομολογήσει το πιο φιλόδοξο, ολοκληρωμένο, λεπτομερές πρόγραμμα Μετασχηματισμού που έχει υιοθετήσει οποιαδήποτε ελληνική Τράπεζα μέχρι σήμερα.  Ένα πρόγραμμα που κινητοποιεί το σύνολο της Τράπεζας και δίνει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.  Και έχουμε την πεποίθηση ότι το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, με δεδομένο ότι όλοι οι συντελεστές ολοκλήρωσής του είναι ευνοϊκοί", είπε ο κ. Μυλωνάς.  

  Όπως είπε,  η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος είναι ο πρώτος παράγοντας που ευνοεί την υλοποίηση του σχεδίου της Τράπεζας.  Από την άλλη, ο μετασχηματισμός της Εθνικής Τράπεζας κεφαλαιοποιεί όλα εκείνα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την ΕΤΕ, η οποία είναι η τράπεζα με τη μεγαλύτερη καταθετική βάση και την καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας και ποιότητας ενεργητικού.  

  "Σε μια αγορά όπου η αξιοπιστία της Τράπεζάς μας υπήρξε ανέκαθεν ένα σημαντικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα, βασισμένοι στα δυνατά μας σημεία, δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό οργανισμό, που θα αποτελέσει την Εθνική Τράπεζα των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών", τόνισε ο κ. Μυλωνάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη νέα ομάδα Διοίκησης που θα συντονίσει και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό. αποφασισμένη και συντονισμένη να το υλοποιήσει. Όπως είπε ο CEO της ΕΤΕ, η νέα Διοικητική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία με τη φρεσκάδα, το δυναμισμό και το ταλέντο, λειτουργεί ομαδικά και με ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες. 

  "Αποτελεί πεποίθησή μου ότι το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναδείξουμε και πάλι την Τράπεζά μας ως το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, με αρωγό την ισχυρή δέσμευση των ανθρώπων μας και στόχο την ενδυνάμωση των μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες μας. Είμαι βέβαιος  ότι θα δημιουργήσουμε καιπάλι την Τράπεζα που προσφέρει αξία σε πελάτες, μετόχους, εργαζόμενους και στην κοινωνία.  Την Τράπεζα που επιλέγουν και αγαπούν όλοι οι Έλληνες", σημείωσε ο κ. Μυλωνάς.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Τον πλήρη μετασχηματισμό της ανακοινώσει η ΕΤΕ στους επενδυτές στο Λονδίνο 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων