Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Μαϊ-2019 08:02

  Επενδυτικό ραντεβού 15 εισηγμένων με θεσμικούς υπό τη σκέπη της ΕΧΑΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Με συμμετοχές από διεθνή funds, διαχειριστές και αναλυτές ξεκινούν αύριο, 9 Μαΐου, οι εργασίες του 2ου ATHEX Mid-Cap Conference, με τη συμμετοχή 15 εισηγμένων εταιρειών από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Η διοργάνωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ομίλου Ελληνικών Χρηματιστηρίων έχει ως στόχο να διευρύνει το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις εταιρείας της μεσαίας κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

  Με δεδομένο ότι οι περισσότερες εταιρείες που μετέχουν στον FTSE25 συγκεντρώνουν, ως επί το πλείστον, την προσοχή των επενδυτικών κεφαλαίων, με αποτέλεσμα το 80% του τζίρου της αγοράς να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ζητούμενο για το Mid-Cap Conference, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, , είναι σταδιακά να διαχυθεί το ενδιαφέρον σε μια σειρά επιχειρήσεων που μπορούν να αποτελέσουν τα επόμενα blue chips.

  χρηματιστήριο αθηνών

  "Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών και για τις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Άλλωστε η περυσινή χρονιά ήταν χρονιά των Mid caps με δεδομένο ότι η αξία των συναλλαγών του FTSE Mid Cap ήταν αυξημένη κατά 51%, η κυκλοφοριακή ταχύτητα των μετοχών του ίδιου δείκτη ξεπέρασε για πρώτη φορά από το 2007 την αντίστοιχη του FTSE Large Cap, ενώ τα spread των μετοχών του FTSE Mid Cap μειώθηκαν πάνω από 60%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008 έως σήμερα", σημειώνει ο κ. Λαζαρίδης.

  Οι εταιρείες

  Οι 15, τελικά, εισηγμένες που θα συμμετάσχουν στο επενδυτικό συνέδριο είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΕΧΑΕ, Autohellas, Cenergy, Ελλάκτωρ, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ικτίνος, Καράτζης, Κρι Κρι, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Quest Holdings, Πλαστικά Θράκης. Οι επικεφαλής και τα στελέχη των εταιρειών θα πραγματοποιήσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις (one-to-one meetings) με εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο.

  Αν και η κεφαλαιοποίηση αρκετών εξ αυτών είναι, για την ελληνική αγορά ευμεγέθης και υπερβαίνει σημαντικά τα επίπεδα των 300 – 400 εκατ.ευρώ, όπως των Aegean (615 εκατ. ευρώ), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (521 εκατ.), ΟΛΠ (515 εκατ.), ΑΔΜΗΕ (395 εκατ.), Autohellas (304 εκατ.), Ελλάκτωρ (291 εκατ. ευρώ). με βάση τα κριτήρια που πραγματοποιούνται οι επενδυτικές συστάσεις ή τοποθετήσεις πολλών funds εμπίπτουν στην κατηγορία των mid και small caps.

  Στόχος της ΕΧΑΕ είναι το εφετινό συνέδριο να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα συμμετοχών, ενώ το κοινό αναμένεται να είναι ακόμη περισσότερο διευρυμένο, τονίζει από την πλευρά του ο Βασίλης Κλέτσας Senior Project Manager της Διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή στελεχών δύο μεγάλων ανεξάρτητων οίκων αναλύσεων, αναπτυξιακών και επενδυτικών τραπεζών, fund manager, χρηματιστών και αναλυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., στο περυσινό, 1ο ATHEX Mid Cap Conference πραγματοποιήθηκαν 350 κατ' ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 25 επενδυτικά funds και 70 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ