Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Μαϊ-2019 18:12

  Ανατροπές στην Creta Farms

  Ανατροπές στην Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:47

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση  

  Με τέσσερις ψήφους υπέρ επί συνόλου 7 μελών (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες με πέντε ψήφους υπέρ, μια λευκή και μια κατά) το διοικητικό συμβούλιο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, αποφάσισε την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη από την θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Παπαδάκης μέχρι πρότινος μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ενώ τη θέση του ως αντιπρόεδρος και διευθύνων μέλος του δ.σ. διατηρεί ο κ. Μάνος Δομαζάκης. Σημειώνεται πως πρόκειται για απόφαση η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αναρτηθεί ούτε στο Χρηματιστήριο ούτε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. 

  Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας και τη γνωστοποίηση πως διενεργείται σε αυτή πορισματική έκθεση ελέγχου από ελεγκτική εταιρεία που ανήκει στις Big 4. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η διοίκηση της εισηγμένης ξεκινά σειρά επαφών με τις τράπεζες. 

  Στις 2 Απριλίου ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, απέστειλε επιστολή προς τον Ορκωτό Ελεγκτή της εταιρείας με την οποία ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει την εταιρία με κεφάλαια ύψος 11,6 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2005 -2006. Κάτι που αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2018 της εισηγμένης.

  Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, να διενεργηθεί σχετικός ειδικός έλεγχος από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο διεθνούς φήμης. "Από την έως σήμερα ελεγκτική εργασία του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου”, αναφέρεται στην έκθεση.

  Πέρυσι οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 117,8 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με τη χρήση του 2017 με τη λειτουργική κερδοφορία να διαμορφώνεται στα 13,5 εκατ. ευρώ, υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο όμιλος επιβαρύνθηκε με απομειώσεις.  Το σύνολο των δανείων την 31η Δεκεμβρίου ήταν 109,53 εκατ. ευρώ από 106,879 εκατ. ευρώ το 2017. Η εταιρεία την 11/5/2016 υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 15 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). H συμφωνία αφορά σε χρηματοδότηση ειδικού σκοπού για την ανάπτυξη των R&I έργων (Research & Innovation) της εταιρείας και την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές. Μέχρι την 31/12/2017 έχει εκταμιευτεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό 5 εκατ. ευρώ εκταμιεύτηκε σε δύο δόσεις, στις 7 Ιανουαρίου του 2019 ποσό 3,5 εκατ. ευρώ και στις 15 Απριλίου 2019 εκταμιεύτηκε το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ