Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Μαϊ-2019 09:58

  Jumbo: Άνοδος 7% στις πωλήσεις 10μήνου

  Jumbo: Άνοδος 7% στις πωλήσεις 10μήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση της τάξης του 7% κατέγραψαν από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και τον Απρίλιο 2019, οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo, περίπου δηλαδή εντός των αρχικών προβλέψεων, όπως σημειώνει η διοίκηση της εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωσή της. 

  Στο 10μηνο της οικονομικής χρήσης που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 έχουν ήδη ενταχθεί στις πωλήσεις του Ομίλου τα σημαντικότερα εμπορικά γεγονότα της χρονιάς (σχολική περίοδος, γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα).

  Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, αναμφισβήτητα την κούρσα οδηγεί η δυναμική αγορά της Ρουμανίας που από τον Μάρτιο ενισχύθηκε με το 13ο μεγάλο κατάστημα και κατέγραψε άνοδο στις πωλήσεις της τάξης του άνω του 30%, ακολουθεί η αγορά της Βουλγαρίας (+9% περίπου), η αγορά της Κύπρου (+2,5% περίπου) και η Ελληνική (καθαρές πωλήσεις της μητρικής χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές) κατά +2,5% περίπου που δείχνει να σταθεροποιείται σε θετικό πρόσημο, παρά τις έντονες διακυμάνσεις.

  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου, αποκόπτεται το αυξημένο κατά 10% προμέρισμα των 0,19 EUR /μετοχή που δικαιούνται οι μέτοχοι-συνεταίροι του Ομίλου JUMBO, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης. 

  Όσον αφορά το προμέρισμα των 0,19 EUR προ παρακράτησης φόρου ανά μετοχή οι μέτοχοι ενημερώνονται:

  Ημερομηνία αποκοπής προμερίσματος: Τετάρτη 08.05.2019.
  Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων προμερίσματος (record date): Πέμπτη 09.05.2019.
  Ημερομηνία έναρξης καταβολής προμερίσματος: Τρίτη 14.05.2019.
  Εξέλιξη δικτύου

  Από τον Ιούλιο του 2018, έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους 3 νέα ιδιόκτητα καταστήματα στην αγορά της Ρουμανίας.

  Το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου) από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
  Το δεύτερο, στο Bacau (12.900 τμ περίπου) από τις 12 Νοεμβρίου.
  Το τρίτο στην πόλη Braila (12.000 τ.μ περίπου) ξεκίνησε τον Μάρτιο.
  Κατά συνέπεια, το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 78 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 13 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

  Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει την ελληνική αγορά, μ' ένα ακόμη ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην Κατερίνη μέχρι τον Ιούνιο 2019, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Brasov, Ρουμανίας.

  Ο Όμιλος,  μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε 5 χώρες (Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ