Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Μαϊ-2019 17:59

  Creta Farms: Αύξηση πωλήσεων στα 117,8 εκατ. ευρώ το 2018

  Creta Farms: Αύξηση πωλήσεων στα 117,8 εκατ. ευρώ το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση πωλήσεων 9% και αναπροσαρμοσμένο EBITDA  €5,8 εκατ. για τον όμιλο ανακοίνωσε Creta Farms για το 2018. 

  Ειδικότερα, στη σχετική της ανακοίνωση σημειώνει πως οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε 117,8 εκατ. € εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με τη χρήση 2017 παρά το γεγονός ότι η αγορά των αλλαντικών κινήθηκε με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε αξία πωλήσεων, σημειώνοντας πτώση κατά 2% σε σχέση με το 2017. Τα αντίστοιχα μεγέθη για τη μητρική εταιρεία ανήλθαν σε 117,2 εκατ. € την χρήση του 2018 έναντι 107,6 εκατ. € την αντίστοιχη χρήση του 2017, ήτοι αυξημένα κατά 8,9%.

  Το αναπροσαρμοσμένο αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων, επενδυτικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και απομειώσεων συμμετοχών (EBITDA) ανέρχεται σε €13,5 εκατ. για την Εταιρεία, ήτοι 11,5% επί των πωλήσεων, και €5,8εκατ. για τον Όμιλο.

  Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως η εταιρεία προχώρησε σε απομείωση συμμετοχών και απαιτήσεων που αφορά τις θυγατρικές ΦΑΡΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και Creta Farms USA, LLC στα πλαίσια στρατηγικού ανασχεδιασμού που στόχο έχει την μεγιστοποίηση της αξίας του Ομίλου. Ειδικότερα, προέβη εντός της χρήσης 2018 στην πώληση ακινήτων της θυγατρικής ΦΑΡΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕ. Συνέπεια αυτού υπήρξε απομείωση του συνόλου των απαιτήσεων και του ποσού επένδυσης στη θυγατρική αυτή.

  Όσον αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες της Εταιρείας, τα αλλαντικά συνεχίζουν να είναι η βασική πηγή δραστηριοτήτων και εσόδων αλλά μέσα στην χρήση η εταιρεία εισήγαγε επιτυχημένα δύο νέα προϊόντα (Κρέας Εν Ελλάδι, Αλλαντικά ΧΩΡΙΣ) τα οποία απέφεραν θετικά αποτελέσματα, ενδυνάμωσαν την θέση της εταιρείας σε υπάρχουσες και νέες αγορές και συνεισέφεραν πωλήσεις.
  Σε επίπεδο διεθνών δραστηριοτήτων η στρατηγική πλέον βασίζεται στην αξιοποίηση των κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών και κυρίως της αποκτημένης τεχνογνωσίας. Η συνεργασία στην Αυστραλία, Κύπρο και Ισπανία συνεχίζονται με επιτυχία ενώ, όπως επισημάνθηκε και ανωτέρω, επανασχεδιάζεται η δραστηριοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της εκμετάλλευσης των ευρεσιτεχνιών για δημιουργία ροών μέσω δικαιωμάτων (royalties). Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας πάντα όμως με γνώμονα την μεγιστοποίηση του οφέλους από οιαδήποτε επένδυση στο εξωτερικό.

  Σχετικά με την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας, η Creta Farms τονίζει ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αρθούν οι λόγοι που οδήγησαν στην προαναφερθείσα κατάσταση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ