Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Μαϊ-2019 13:35

  Αλλαγή διοίκησης στη Euromedica ζητά η Farallon

  Αλλαγή διοίκησης στη Euromedica ζητά η Farallon
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέες εξελίξεις δρομολογεί το εξώδικο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε η Farallon Capital προς το διοικητικό συμβούλιο της Euromedica, ζητώντας τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την ανάκληση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και την εκλογή νέων μελών επιτροπής ελέγχου.

  Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο κατέχει μειοψηφικό ποσοστό 17,5% της Euromedica, έχοντας εξαγοράσει στα τέλη του 2017 δάνεια ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ.

  Η κίνηση της Farallon για την απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την αναγγελία έκτακτης γενικής συνέλευσης της Euromedica για τις 7 Ιουνίου, στην οποία η διοίκηση καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 60 εκατ. ευρώ, αλλά και την εκλογή διοικητικού συμβουλίου. Η πρόταση θα είναι η παραμονή του σημερινού σχήματος, υπό τον έλεγχο ουσιαστικά του Θωμά Λιακουνάκου, καθώς καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στην Euromedica εκτελεί ο γιος του Νικόλαος Λιακουνάκος.

  Είχε προηγηθεί απόφαση του Πρωτοδικείου που έκανε δεκτό το αίτημα της τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της Axon Holdings, συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για τη ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, όπου βασικό asset αποτελεί το 47,6% των μετοχών της Euromedica.

  Η κατάσταση για τη διοίκηση της Euromedica δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ από το γεγονός πως δεν έχει δημοσιοποιήσει οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2017 και έπειτα. Με βάση τον τελευταίο ετήσιο ισολογισμό, οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα τέλη του 2016 ανέρχονταν σε 354,7 εκατ., ενώ σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία εξαμήνου του 2017, η εταιρεία είχε δάνεια 417 εκατ. ευρώ και εμφάνιζε αρνητικά ίδια κεφάλαια 205 εκατ. ευρώ.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων