Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Μαϊ-2019 15:13

  ΔΕΗ: Αποπληρώθηκε το διεθνές ομόλογο

  ΔΕΗ: Αποπληρώθηκε το διεθνές ομόλογο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αποπληρωμή του υπολοίπου του διεθνούς ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ. Πρόκειται για το 5ετές ομόλογο το οποίο είχε εκδοθεί το 2014 ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου (150 εκατ. ευρώ) είχε εξοφληθεί προ διετίας.

  Στην ίδια ανακοίνωση η ΔΕΗ σχολιάζει την πρόσφατη ανακοίνωση της Standard and Poor's, επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ. Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
  "Η πρόσφατη ανακοίνωση του διεθνούς Οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s η οποία εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018 επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ.

  Υπενθυμίζεται ότι η S&P τον περασμένο Νοέμβριο αναβάθμισε την εταιρεία από "CCC με αρνητική προοπτική” σε "CCC+ με θετική προοπτική”.

  Η ανακοίνωση της S&P, αλλά και οι εκθέσεις άλλων έγκυρων αναλυτών, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα καταστροφολογικά σενάρια που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, από τους ίδιους πάντοτε παράγοντες.

  Η Διοίκηση της ΔΕΗ παραμένει προσηλωμένη στους στόχους μετασχηματισμού και ανάπτυξης της εταιρείας.

  Με την ευκαιρία αυτή γνωστοποιείται η αποπληρωμή του υπολοίπου του Ομολόγου, ύψους 350 εκατ., την 1η Μαΐου", καταλήγει η ανακοίνωση της Επιχείρησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ