14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Με 67,59% συμμετοχή αποφάσισε η γενική συνέλευση της Centric την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ, αγορά ιδίων μετοχών καθώς και την υλοποίηση προγράμματος stock options.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 23 εκατ. ευρώ με παραίτηση των παλαιών μετόχων αλλά και η έκδοση απλού ομολογιακού δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ύψους 776.000 ευρώ με την διανομή μιας νέας για κάθε δέκα παλαιές μετοχές.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε το split της μετοχής με αναλογία μια νέα για κάθε δύο παλαιές και πρόγραμμα stock options για 1,5 εκατ. μετοχές που αντιστοιχεί σε 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου με τιμή διάθεσης 1 ευρώ ανά μετοχή.
Τέλος αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή 2.067.000 μετοχές από 1 έως 4 ευρώ ανά μετοχή και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης ένα χρόνο.
Αντ. Σχοινά