Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 17:33

  MLS Innovation: Στα 1,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων για το 2018

  MLS Innovation: Στα 1,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων για το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη μετά φόρων ύψους 1,6 εκατ. ευρώ κατέγραψε η MLS Innovation για το 2018.

  Ο κύκλος εργασιών της MLS Innovation Inc το 2018 ανήλθε σε 20,9 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ το 2018 (έναντι 5,6 εκατ. ευρώ πέρυσι). Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,1327 ευρώ.

  Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή  θέση διαμορφώθηκε σε  25,8 εκατ. ευρώ.

  Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η MLS επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό με έμφαση στις αγορές των Βαλκανίων (καταρχήν στη Σερβία, στην Κύπρο και τη Βουλγαρία) προσαρμόζοντας τις προϊοντικές κατηγορίες MLS Easy™, Smartphones και Tablets στην τοπική γλώσσα της εκάστοτε χώρας.

  Παράλληλα, ανακοίνωσε την ολοκλήρωσή της νέας Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης φωνής (European MAIC™), την οποία προετοίμαζε τα τελευταία 2,5 χρόνια και αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 30ετή ιστορία της. 

  Στην Αμερική, οι αντίστοιχες πλατφόρμες -έξυπνες ψηφιακές βοηθοί- βρίσκονται ήδη σε σχεδόν 100 εκατ. Αμερικανικά σπίτια. Συγκεκριμένα, από το λανσάρισμα της Alexa™ της Amazon™, τo 2015, μέχρι και σήμερα έχουν καταφέρει να αλλάξουν τη ζωή των Αμερικανών. Η Ευρωπαία MAIC™ αναπτύσσεται σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες, προσαρμοσμένη στην κουλτούρα, στη μουσική, στον πολιτισμό στις συνήθειες και τις παραδόσεις της εκάστοτε χώρας. Η νέα Πλατφόρμα τοποθετεί την MLS, ίσως στον πιο "καυτό"  χώρο της τεχνολογίας που, πιθανότατα, τα επόμενα χρόνια, θα αλλάξει δραστικά και προς το καλύτερο την καθημερινότητα όλων μας.

  Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε : "Η MLS εισέρχεται, εκ νέου, σε μία νέα φάση ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Ως εκ τούτου, την τριετία 2019-2021 αναμένουμε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, με τις πωλήσεις από ξένες αγορές να αποτελούν διψήφιο ποσοστό επί των συνολικών".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ