Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Απρ-2019 10:57

  Κέκροψ: Συρρίκνωση ζημιών το 2018

  Κέκροψ: Συρρίκνωση ζημιών το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συρρίκνωση ζημιών κατά 87% εμφάνισε στα αποτελέσματα της χρήσης 2018 η Κέκροψ. 

  Αναλυτικότερα, η ζημία μετά φόρων για τη χρήση του 2018 ανήλθε σε 119 χιλ. ευρώ έναντι 932 χιλ. ευρώ τη χρήση του 2017 και εμφανίστηκε μειωμένη κατά 87%. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η μείωση οφείλεται κυρίως στην έντοκη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος Φ.Α.Π., στη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων λόγω της μείωσης των δανειακών υποχρεώσεων αλλά και στη μη ύπαρξη εκτάκτων δαπανών που επιβάρυναν τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης, όπως ήταν η απομείωση της απαίτησης από ΦΠΑ και οι δαπάνες της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

  Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά € 1,5 χιλ., καθώς λύθηκε μια σύμβαση μίσθωσης στη διάρκεια της χρήσης.

  Η μικτή ζημία ανέρχεται για τη χρήση του 2018 σε € 237 χιλ. έναντι € 268 χιλ. τη χρήση του 2017 και εμφανίζεται μειωμένη κατά 12%. Η μείωση οφείλεται κυρίως στη μείωση των λοιπών φόρων που επιβάρυναν την Εταιρεία την προηγούμενη χρήση.

  Τα αποτέλεσμα λειτουργικής δραστηριότητας ανέρχονται για τη χρήση του 2018 σε κέρδη € 89 χιλ. έναντι ζημίων € 573 χιλ. τη χρήση του 2017 και η βελτίωση οφείλεται κυρίως στην έντοκη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος Φ.Α.Π., στη μείωση συγκεκριμένων δαπανών και στην μη ύπαρξη εκτάκτων δαπανών που επιβάρυναν τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης, όπως ήταν η απομείωση της απαίτησης από ΦΠΑ και οι δαπάνες της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

  Ταμειακές Ροές και Ταμειακά Διαθέσιμα

  Η μείωση στα ταμειακά διαθέσιμα κατά € 1.060χιλ. οφείλεται κυρίως στην αποπληρωμή δανείων ύψους € 629 χιλ., στην αποπληρωμή τόκων € 275 χιλ., στην συνέχιση των εργασιών επί του επενδυτικού ακινήτου ύψους € 75 χιλ. καθώς και στο κεφάλαιο κίνησης που απαιτείται για τη λειτουργία της Εταιρείας.

  Μέρισμα

  Τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας κατά την χρήση του 2018 δεν επιτρέπουν την διανομή μερίσματος για τη χρήση αυτή. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων