Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Απρ-2019 08:42

  Intralot: Το μήνυμα Κόκκαλη και οι δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα

  Intralot: Το μήνυμα Κόκκαλη και οι δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Το μήνυμα ότι η συρρίκνωση εσόδων και κερδών που ανακοίνωσε ο Όμιλος Intralot για το 2018 καταδεικνύει την ανάγκη ευρείας αναδιοργάνωσης των παραγωγικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων μας με στόχο να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις κόστους και να βελτιωθεί η λειτουργική αποδοτικότητά έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στην επενδυτική κοινότητα, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του .

  Έχοντας αναλάβει καθήκοντα CEO, έπειτα από την αποχώρηση του Αντ. Κεραστάρη, ο κ. Κόκκαλης στην αρχική του τοποθέτηση αποσαφήνισε πως η Intralot βρίσκεται σε φάση διοικητικού ανασχηματισμού "προκειμένου να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε ένα νέο σχέδιο μείωσης του κόστους μέσα από καλύτερες συνέργειες μεταξύ τμημάτων και μεταξύ της μητρικής εταιρείας και των θυγατρικών".

  Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων που αναμένονται, ο ιδρυτής του Ομίλου σημείωσε πως η νέα διοίκηση ακολουθεί μία μια στρατηγική αναδιοργάνωσης του χαρτοφυλακίου των αγορών στις οποίες έχει παρουσία, αποεπενδύοντας από αναδυόμενες αγορές και επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε ώριμες αγορές.

  Όπως τόνισε, η δραστηριότητά στις ΗΠΑ αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο από στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου. "Περιμένουμε με προσδοκία να κεφαλαιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς και τη σημαντική συμβολή που θα έχει στην κερδοφορία μας η νέα δραστηριότητα στο Ιλινόις, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019".

  Στο ίδιο μήκος κύματος με τη δήλωση που συνόδευσε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, ο Σ. Κόκκαλης απευθυνόμενος στους αναλυτές επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για βελτίωση της παραγωγής ταμειακών ροών μέσα από ένα συνδυασμό νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση του κόστος.

  Παρόντες στη τηλεδιάσκεψη ήταν σύσσωμη η διοικητική ομάδα της Intralot και συγκεκριμένα οι κ.κ. Χρυσόστομος Σφάτος (Group Deputy CEO), Νίκος Νικολακόπουλος (Group Deputy CEO), Ανδρέας Χρυσός (Group CFO), Νικόλαος Παυλάκης (GroupTax and Accounting Director), Βασίλης Σωτηρόπουλος (GroupFinance, Controlling and Budgeting Directorκ) και Μιχάλης Τσαγκαλάκης (Capital Markets Director).

  Οι επικεφαλής της εταιρείας με τη σειρά τους ανέφεραν πως το 2018 αποτελεί μια μεταβατική χρονιά για τον όμιλο, ωστόσο οι επιπτώσεις αυτής της χρονιάς και κυρίως η απώλεια ορισμένων συμβολαίων θα έχουν επιπτώσεις και στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Αυτές οι επιπτώσεις θα αντισταθμιστούν, ωστόσο, σε επίπεδο κερδοφορίας από το νέο συμβόλαιο για τη λοταρία του Ιλινόις, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019. Περαιτέρω, η διοίκηση σημείωσε πως αναμένει από την αμερικανική αγορά το 2019 EBITDA της τάξης των 46 εκατ. ευρώ.

  Σε ότι αφορά στην Τουρκία, η διοίκηση σημείωσε πως το συμβόλαιο της Inteltek για το αθλητικό στοιχηματισμό ολοκληρώνεται τον προσεχή Αύγουστο και ακολούθως η εταιρεία θα επιστρέψει στους μετόχους της (Turkcell – Intralot) κεφάλαια που βρίσκονται στο ταμείο της. Εκτιμήθηκε πως η Intralot έχει λαμβάνειν ποσό της τάξης των 17-18 εκατ. ευρώ, κάτι που θα έχει θετική επίδραση για τη μητρική αλλά όχι για τον όμιλο.

  Για το 2019, η διοίκηση του Ομίλου σημείωσε πως είπε πως όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να αποτελέσει ένα τουλάχιστον ουδέτερο έτος για τις ταμειακές ροές που αναλογούν στους μετόχους της μητρικής εταιρείας.

  Για να το πετύχει αυτό εξετάζει, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση μη στρατηγικών συμμετοχών, κυρίως συμμετοχές που δεν ελέγχει πλειοψηφικά, όπως της Gamenet στην Ιταλία (αν και η επίδοσή της είναι εξαιρετική), της συμμετοχής στο Περού και της συμμετοχής στα Ελλ. Λαχεία.

  Αναφορικά με τα δάνεια, η διοίκηση τόνισε εξετάζει τις επιλογές της και βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις, ωστόσο υπάρχει επάρκεια χρόνου καθώς οι σημαντικές λήξεις δανείων εντοπίζονται από το 2021 και μετά. Παρόλα αυτά γνωστοποίησε την απόφασή της να αποπληρώσει το δάνειο της Nomura τον προσεχή Μάιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων