Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Απρ-2019 07:48

  ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων

  ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πάνω από 700 εργαζόμενοι των ΟΤΕ και Cosmote εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση συμμετοχής στα δύο προγράμματα  Οικειοθελούς Αποχώρησης που είχε εξαγγείλει ο Όμιλος ΟΤΕ τον περασμένο Μάρτιο.

  Έπειτα από την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας την περασμένη Παρασκευή, στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από επτακόσιες αιτήσεις, τις οποίες και θα αξιολογήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ομίλου.

  Το πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης είχε ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου και αφορούσε δύο κατηγορίες εργαζομένων: το πρώτο (Πρόγραμμα Α) απευθύνονταν σε εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης έως τις 31/12/2025 με αναπλήρωση εισοδήματος έως και 90% για το οποίος υπέβαλλαν αίτηση πάνω από 550 εργαζόμενοι.

  Αντίστοιχα, στο δεύτερο (Πρόγραμμα Β) που αφορούσε σε εργαζόμενους που δεν βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση, αλλά είχαν συμπληρώσει 10 χρόνια εργασίας στον Όμιλο και είναι άνω των 40 ετών υποβλήθηκαν περί τις 200 αιτήσεις. Στους τελευταίους, θα καταβληθεί αποζημίωση 38 έως 55 μισθών ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, τα χρόνια προϋπηρεσίας και τη θέση ευθύνης που κατέχουν, ενώ παρέχονται επιπλέον παροχές όπως ένταξη σε ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μέχρι το 2022 κλπ. Παράλληλα, υπήρξαν και επιπλέον 100 αιτήσεις που δεν πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια ένταξης και θα εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΕ.

  Σε ότι αφορά στους 75 εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλειονότητά τους, άνω των 50 εργαζομένων, αιτήθηκε ένταξης στο πρόγραμμα. Στα πλαίσια της ανάθεσης του έργου τους σε εξωτερικό συνεργάτη, ο Όμιλος έχει λάβει ειδική μέριμνα για το παρεχόμενο κίνητρο και τις ασφαλιστικές τους παροχές.

  Εκτιμάται πως το κόστος αποζημιώσεων στους εργαζόμενους του Ομίλου που τελικώς θα ενταχθούν στα δύο προγράμματα θα υπερβεί τα 80 εκατ. ευρώ.

  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων