Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Απρ-2019 09:44

  Νέο άνοιγμα της Μυτιληναίος στα Δυτικά Βαλκάνια

  Νέο άνοιγμα της Μυτιληναίος στα Δυτικά Βαλκάνια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το άνοιγμα της Μυτιληναίος στην οικεία αγορά των Βαλκανίων σηματοδοτεί η υπογραφή της νέας σύμβασης για την κατασκευή μεγάλου ενεργειακού έργου στη Σλοβενία. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, χθες υπεγράφη στη Λουμπλιάνα σύμβαση με την εταιρεία JAVNO PODJETJE ENERGETIKA LJUBLJANA, για την κατασκευή νέας μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (CHP). Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, με τη Μυτιληναίος να έχει και στο παρελθόν αναλάβει ενεργειακά και βιομηχανικά project στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η οποία αποτελεί αγορά διαχρονικού ενδιαφέροντος.

  Σημειώνεται ότι η  Energetika Ljubljana,  δραστηριοποιείται στους τομείς του ηλεκτρισμού, της  τηλεθέρμανσης, της μεταφοράς και διανομής ενέργειας, ενώ προμηθεύει και λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα τηλεθέρμανσης της χώρα. Το νέο εργοστάσιο συμπαραγωγής που θα κατασκευαστεί από τη Μυτιληναίος θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο και θα υποκαταστήσει την καύση άνθρακα, μειώνοντας την κατανάλωση του ρυπογόνου καυσίμου κατά 70%. Σημειώνεται ότι το παλιό σύστημα θέρμανσης που θα αντικατασταθεί είναι παλαιάς ρυπογόνου τεχνολογίας, κατασκευάστηκε το 1967 και έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του.

  Το project που κέρδισε η Μυτιληναίος μετά από διεθνή διαγωνισμό, αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία της μονάδας, η οποία θα περιλαμβάνει δύο αεριοστρόβιλους της Siemens και δύο γεννήτριες ανάκτησης θερμότητας, με το συνοδευτικό εξοπλισμό, περιλαμβανομένων και όλων των αναγκαίων κατασκευαστικών έργων, της σύνδεσης με τους αγωγούς τον υφιστάμενο ατμοστρόβιλο. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 30 μηνών από την έναρξη κατασκευής του, η οποία θα συναρτηθεί από τη λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

  Η νέα μονάδα συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού θα είναι διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και ελαφρύ μαζούτ)  με συνολική ισχύ 110 MW και θα συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια στη Λουμπλιάνα. Η συνολική αξία της σύμβασης για τη Μυτιληναίος ανέρχεται σε 118 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων