Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Απρ-2019 08:19

  ΔΕΗ: Εξαιρέθηκε από την κατάσχεση η μισθοδοσία της Χαλυβουργικής

  ΔΕΗ: Εξαιρέθηκε από την κατάσχεση η μισθοδοσία της Χαλυβουργικής
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Μια μέρα αμέσως μετά τη νομική δικαίωσή της απέναντι στη Χαλυβουργική, η ΔΕΗ εξασφάλισε ότι η κατάσχεση που πέτυχε εις χείρας των τραπεζών, δεν περιλαμβάνει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στη βιομηχανία.

  Αυτό τεκμαίρεται από την έκθεση επίδοσης της ΔΕΗ προς την τράπεζα Eurobank που φέρνει σήμερα στο φως το Capital.gr και η οποία αναφέρει ρητά ότι η ΔΕΗ "με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος”... "αίρει μερικώς” τη συντηρητική κατάσχεση κατά της Χαλυβουργικής αποκλειστικά και μόνον ως προς τον λογαριασμό της εταιρείας που αντιστοιχεί στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

  Δηλαδή, σύμφωνα με την έκθεση επίδοσης προς την τράπεζα Eurobank, επιβεβαιώνεται αυτό που εξαρχής είχαν τονίσει πηγές της ΔΕΗ, ότι η εταιρεία είχε λάβει μέτρα και είχε διασφαλίσει πως η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτων δεν θα επηρεάσει την μισθοδοσία των εργαζομένων στη βιομηχανία. Κατά συνέπεια εάν και εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν να μην έχουν καταβληθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της βιομηχανίας οι μισθοί των εργαζομένων, αυτό δεν έχει συμβεί με υπαιτιότητα της ΔΕΗ.

  Για να υπενθυμίσουμε το ιστορικό η ιστορική βιομηχανία που έχει αναστείλει την παραγωγική της δραστηριότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει συσσωρεύσει σημαντικές οφειλές για τις καταναλώσεις ρεύματος. Οι όποιες προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης έγιναν απέτυχαν καθώς η Χαλυβουργική δε δέχθηκε διακανονισμό με εξόφληση μέρους των οφειλών, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης και διακοπή της ηλεκτροδότησης. 

  Στην συνέχεια η εταιρεία πέτυχε στις 21 Φεβρουαρίου την έκδοση από το μονομελές Πρωτοδικείο διαταγής πληρωμής για οφειλόμενο κεφάλαιο 30.473.320,8 εκατ. ευρώ (30.524.875,32 ευρώ μαζί με τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα). Η διαταγή πληρωμής κοινοποιήθηκε στη Χαλυβουργική χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, με τη ΔΕΗ στη συνέχεια να προχωρά σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών δυνάμει της διαταγής πληρωμής. 

  Την περασμένη Τετάρτη, στις 27 Μαρτίου, εκδόθηκε η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου η οποία δικαίωσε τη ΔΕΗ στη διαμάχη της με την Χαλυβουργική. Μάλιστα η βιομηχανία επιχείρησε να μπλοκάρει την κατάσχεση με την έκδοση προσωρινής διαταγής, ωστόσο το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα. 

  δσδσδσ

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων