Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαρ-2019 16:45

  Νομική νίκη της ΔΕΗ: Προχωρά η κατάσχεση 30,4 εκατ. ευρώ σε βάρος της Χαλυβουργικής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νομική νίκη της ΔΕΗ: Προχωρά η κατάσχεση 30,4 εκατ. ευρώ σε βάρος της Χαλυβουργικής

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Μια ακόμη νομική νίκη κατέγραψε σήμερα η ΔΕΗ στη διαμάχη της με τη Χαλυβουργική για της οφειλές της βιομηχανίας από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος. Και αυτό διότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτημα της Χαλυβουργικής να μπλοκαριστεί η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών που έχει προχωρήσει η ΔΕΗ μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να αποπληρώσει τις οφειλές της ύψους 30,4 εκατ. ευρώ.

  Συγκεκριμένα το ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται η ΔΕΗ και μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας  έχει ως εξής:

  Πέρυσι μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες για συμβιβαστική λύση και μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να εξοφλήσει έναντι των οφειλών της και να προχωρήσει σε διακανονισμό για το υπόλοιπο των χρεών της, η ΔΕΗ προχώρησε σε άρση της εκπροσώπησης και διακοπή της ηλεκτροδότησης της βιομηχανίας.

  Και όχι μόνο αυτό αλλά στις 17 Δεκεμβρίου η ΔΕΗ προχώρησε σε αίτηση έκδοσης διαταγής πληρωμής για το συνολικό ποσό της οφειλής δηλαδή για 30.473.320.8 ευρώ.

  Πράγματι ακολούθησε στις αρχές Φεβρουαρίου η έκδοση διαταγής πληρωμής του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία η Χαλυβουργική διατάσσεται να καταβάλει το συνολικό ποσό της οφειλής προς τη ΔΕΗ συν τη δικαστική δαπάνη.

  Η ΔΕΗ στη συνέχεια κοινοποίησε την επιταγή προς πληρωμή χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα αφού η Χαλυβουργική δεν προέβη σε καμία ενέργεια.  Αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών, δυνάμει της διαταγής πληρωμής.

  Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα στις 22 Μαρτίου, επιδόθηκε στη ΔΕΗ αίτημα αναστολής της Χαλυβουργικής. Με το αίτημα αυτό η βιομηχανία ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης της ΔΕΗ, μέχρι την έκδοση της απόφασης.

  Το αίτημα ωστόσο συζητήθηκε χθες και σήμερα εκδόθηκε η απόφαση με την οποία το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απέρριψε.

  Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε κατάλληλες ενέργειες ώστε να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα σε τυχόν καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων της Χαλυβουργικής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων