Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαρ-2019 08:29

  Στα 141 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός της Fosun από τη FFG

  Στα 141 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός της Fosun από τη FFG
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στα 141 εκατ. ευρώ αποτιμά ο κινεζικός όμιλος Fosun τη ζημιά από την επένδυσή του στη Folli Follie, από 101 εκατ. ευρώ που είχε εγγράψει στις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2018.

  Όπως αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις του 2018 "στο τέλος της περιόδου αναφοράς, ο όμιλος προέβη σε πλήρη πρόβλεψη απομείωσης για την επένδυση στην Folli Follie και η ζημία της εύλογης αξίας που αναγνωρίστηκε κατά την περίοδο αναφοράς ήταν 141 εκατ. ευρώ ενώ η συσσωρευμένη καθαρή ζημιά ήταν 79 εκατ. ευρώ".

  Ο kινεζικός όμιλος αναφέρει πως κατέχει το 16,37% της Folli Follie, ενώ σημειώνει πως θα συνεχίσει παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη στην ελληνική εταιρεία. Κάνει απλή αναφορά για τα συμβάντα των τελευταίων μηνών.

  Συγκεκριμένα αναφέρει πως τον Μάιο του 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέστειλε τη διαπραγμάτευση μετοχών της Folli Follie "επικαλούμενη την αδυναμία της να παράσχει χρηματοοικονομικά στοιχεία κατόπιν έκθεσης από ένα hedge fund που αμφισβητεί την ασιατική της δραστηριότητα", αναφέρει σε άλλο σημείο. Αναφέρει επίσης πως η Folli Follie υποβλήθηκε σε ανεξάρτητο έλεγχο από την Ernst & Young κατόπιν αιτήματος της ελληνικής ρυθμιστικής αρχής.

  Ο όμιλος Fosun αναφέρει πως επένδυσε στην Folli Follie 86 εκατ. ευρώ, το συνολικό μέρισμα που έλαβε κατά τη διάρκεια των ετών ήταν 7 εκατ. ευρώ, το κέρδος εύλογης αξίας από την επένδυση στην FFG από το τέλος του 2017 ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ, ενώ η συσσωρευμένη καθαρή ζημιά 79 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων