Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαρ-2019 08:19

  MOH: Αυξάνει το μέρισμα, επενδύει αξιοποιώντας ρευστότητα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  MOH: Αυξάνει το μέρισμα, επενδύει αξιοποιώντας ρευστότητα

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:03

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Διαχρονικά η μερισματική πολιτική του ομίλου της Motor Oil Hellas προβλέπει σταθερά υψηλές, υγιείς επιστροφές στους μετόχους και παραμένει η ίδια, ανέφερε χθες η διοίκηση κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2018.

  Για τη χρήση του 2018 μάλιστα υπάρχει νέα αύξηση στη μερισματική απόδοση καθώς θα διατεθούν συνολικά 149,6 εκατ. ευρώ στους μετόχους (σε σχέση με 110,8 εκατ. ευρώ πέρυσι), οι οποίοι θα λάβουν 1,3 ευρώ ανά μετοχή (εάν αφαιρεθεί το προμέρισμα, το υπόλοιπο που θα καταβληθεί είναι 0,95 ευρώ ανά μετοχή). 

  Από τα αξιοσημείωτα των χθεσινών ανακοινώσεων για τον όμιλο, αξίζει να αναφερθεί η σημαντική μείωση στα χρηματοοικονομικά κόστη, που μειώθηκαν κατά 12 εκατ. ευρώ, αλλά και οι επιδόσεις ρεκόρ στην παραγωγή του διυλιστηρίου και τις πωλήσεις. Επίσης ξεχωρίζει το χαμηλότερο καθαρό χρέος του ομίλου (250 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. ευρώ για τη μητρική) ενώ τα αδύνατα περιθώρια και η μείωση των τιμών επηρέασαν το κόστος αποθεμάτων αλλά και τα δημοσιευμένα αποτελέσματα. 

  Ως προς τις επενδύσεις, προς τις οποίες κατευθύνει ο όμιλος ένα σημαντικό κομμάτι της ρευστότητας και των ελεύθερων ταμειακών ροών του, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι επίκειται η οριστική απόφαση για τη μεγάλη επένδυση που σχεδιάζει στο διυλιστήριο και η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια. Η επένδυση θα αφορά στην παραγωγή ελαφρών αποσταγμάτων, για υψηλότερης ποιότητας βενζίνης, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το σχήμα της χρηματοδότησης. 

  Τέλος σε ό,τι αφορά την αίτηση για άδεια χορήγησης πλωτού σταθμού LNG (FSRU) στους Αγίους Θεοδώρους, η διοίκηση ενημέρωσε ότι πρόκειται για μια προκαταρκτική κίνηση προκειμένου η ΜΟΗ να διαθέτει την option χωρίς να προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο στα άμεσα επενδυτικά σχέδια. Θέλαμε ανοιχτή αυτήν την επιλογή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αν. διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Π. Τζαννετάκης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της εσωτερικής αγοράς κατά τη φετινή χρονιά.  
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων