Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαρ-2019 13:50

  Ολοκληρώνεται η θητεία του Κ. Καραφωτάκη ως Αντιπροέδρου στον Όμιλο Olympia

  Ολοκληρώνεται η θητεία του Κ. Καραφωτάκη ως Αντιπροέδρου στον Όμιλο Olympia
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έπειτα από 22 χρόνια παρουσίας στο Olympia Group, διάστημα κατά το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και του μεγέθους του Ομίλου, συμφερόντων Π. Γερμανού, η θητεία του κ. Κώστα Καραφωτάκη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

  Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Olympia, θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε σχετική του δήλωση, ο κ Καραφωτάκης δήλωσε σχετικά: "Ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κύκλο, θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους ανθρώπους της εταιρίας για αυτό το υπέροχο ταξίδι. Είμαι πολύ περήφανος που τα τελευταία 22 χρόνια, εργάστηκα στον Όμιλο Olympia και συνέβαλα στον μετασχηματισμό του σε έναν Όμιλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών με εξαιρετικό επίπεδο οργάνωσης, εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής αριστείας. Θεωρώ ότι το Όραμα που έχει εμφυσήσει ο μέτοχός μας για ανάληψη πρωτοβουλιών των στελεχών σε όλα τα επίπεδα, αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του Ομίλου και αποτελεί το εχέγγυο της επιτυχίας του στο μέλλον".

  Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Olympia αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Κώστα Καραφωτάκη για την μακρόχρονη προσφορά του, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Κώστα Καραφωτάκη για την συνολική του προσφορά, η οποία υπήρξε καθοριστική για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του Ομίλου Olympia. Μέσα από τις διάφορες θέσεις ευθύνης που ανέλαβε στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μας, έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και το μετασχηματισμό του Ομίλου σε ένα διεθνή επενδυτικό όμιλο με παρουσία σε 11 χώρες. Η συνεισφορά του θα συνεχιστεί και στο μέλλον από τη θέση του μέλους την οποία διατηρεί στο Διοικητικό μας συμβούλιο".

  Ο κ. Καραφωτάκης έχει προσωπικά χειριστεί και ολοκληρώσει σειρά μεγάλων και επιτυχημένων επιχειρηματικών συμφωνιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η εισαγωγή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Play στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, η μεγαλύτερη Δημόσια Προσφορά (IPO) που έγινε ποτέ στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη από το 2012 και μετά, μια σειρά ομολογιακών εκδόσεων στην Πολωνία, το turn around story της Sunlight, οι ομολογιακές εκδόσεις της εταιρείας και η επιτυχής διαπραγμάτευση της Sunlight με τις ασφαλιστικές που κατέληξε στην καταβολή της μεγαλύτερης αποζημίωσης που έχει δοθεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και, βέβαια, η πώληση της αλυσίδας Γερμανός στον Όμιλο ΟΤΕ πίσω στο 2016.

  Περαιτέρω, ο 49χρονος σήμερα manager συμμετείχε καθοριστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της δανειακής απομόχλευσης του Ομίλου, ενώ συνέβαλλε τα μέγιστα στην αξιοποίηση των ευκαιριών που αναδύθηκαν για την Olympia καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης. Με την εγχώρια οικονομία – αλλά και τον ίδιο τον Όμιλο Olympia - να εισέρχεται πλέον σε ένα νέο περιβάλλον, ο κ. Καραφωτάκης ο οποίος θεωρείται ως άνθρωπος των αγορών και λάτρης των προκλήσεων, αναμένεται να αξιοποιήσει πλήρως την επαγγελματική εμπειρία, σε διεθνές επίπεδο, που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια συνδυάζοντας τις αρετές του leadership και του deal making.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων