Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαρ-2019 11:08

  Fitch και Moody's υποβάθμισαν την Intralot

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Fitch και Moody's υποβάθμισαν την Intralot

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:00

  Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Intralot προέβησαν οι οίκοι Fitch Ratings και Moody's. 

  Ειδικότερα, η Fitch Ratings ανακοίνωσε την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Intralot στο 'B-' από 'B' προηγουμένως.

  Ο οίκος υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση των ομολόγων που έχει εκδώσει η Intralot Capital Luxembourg S.A. στο 'B-'/'RR4'/33% από 'B'/'RR4'/44%.

  Παράλληλα, έθεσε τις αξιολογήσεις σε καθεστώς Rating Watch Negative (RWN).

  Η υποβάθμιση αντανακλά την αβεβαιότητα για την ικανότητα του ομίλου να προβεί σε σημαντική απομόχλευση, που δεν είναι πλέον συμβατή με αξιολόγηση 'B', και την αυξανόμενη πίεση του ανταγωνισμού σε ορισμένες αγορές που θέτει σε κίνδυνο την ανανέωση ορισμένων βασικών συμβολαίων, αναφέρει στην ανάλυση της η Fitch.

  "Το αποτέλεσμα είναι σημαντικότερη μόχλευση απ’ ότι  περιμέναμε προηγουμένως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια", αναφέρει ο οίκος. "Το RWN βασίζεται στην αδυναμία της Intralot να αντλήσει έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων για να μειώσει σημαντικά τη μόχλευση και την αβεβαιότητα γύρω από τη διαθεσιμότητα επαρκούς περιθωρίου ρευστότητας", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Fitch.

  Ο οίκος σημειώνει ότι σχεδιάζει να επιλύσει εντός έξι μηνών το RWN, υπό την προϋπόθεση η εταιρεία να δώσει αναθεωρημένα στοιχεία για την κατάσταση της ρευστότητας και μια αξιολόγηση του στρατηγικού της σχεδίου.

  Από την πλευρά της η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση της Intalot σε Caa1 από Β3 θέτοντας αρνητικό το outlook. Επίσης υποβάθμισε σε Caa1 από B3 την αξιολόγηση ομολόγων 250 εκατ. ευρώ (λήξης 2021) και 500 εκατ. ευρώ (λήξης 2024) που έχουν εκδοθεί από την  Intralot Capital Luxembourg S.A.  

  Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση έγινε κυρίως λόγω της απώλειας του στοιχήματος στην Τουρκία. Το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζει την απουσία διαθέσιμης πρόσβασης σε εξωτερικές πηγές ρευστότητας και την αυξημένη δυσκολία που ενδεχομένως να έχει η εταιρεία για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων