Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαρ-2019 11:06

  Σε ΡΑΕ και ΓΓΕΚ το πόρισμα για τη ΔΕΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε ΡΑΕ και ΓΓΕΚ το πόρισμα για τη ΔΕΗ

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Καταπέλτης ο Συνήγορος του Καταναλωτή για την πρακτική της ΔΕΗ να χρεώνει 1 ευρώ τον έγχαρτο λογαριασμό που αποστέλλει στους πελάτες της. Αυτό προκύπτει από πόρισμα –σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, το οποίο έχει αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και στη ΡΑΕ, οι οποίες μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα και να ζητήσουν την άρση αυτής της εμπορικής πρακτική. Αρμοδιότητα για την άμεση άρση αυτή της πρακτικής έχει και ο υπουργός Οικονομίας.

  Όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Καταναλωτή "η επιβολή χρέωσης για υπηρεσία το κόστος της οποίας, κατά τα ανωτέρω καλύπτεται, συνιστά μη διαφανή τιμολογιακή αναπροσαρμογή.

  Η δε πρόβλεψη έκπτωσης για την κατηγορία των συνδρομητών που λαμβάνουν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους και επιβάρυνσης για τους συνδρομητές που λαμβάνουν έγχαρτο λογαριασμό μπορεί να θεμελιώσει άνιση μεταχείριση των καταναλωτών, αφού, στο σύνολό τους, δικαιούνται έγχαρτο λογαριασμό χωρίς οικονομική επιβάρυνση”, αναφέρει

  Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως "η μετακύλιση στον καταναλωτή χρεώσεων για υπηρεσίες που δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας του παρέχονται, υποχρεωτικώς, χωρίς επιβάρυνση παραβιάζει πολλαπλώς τη νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή και, όπως προαναφέρθηκε αναλυτικά, συνιστά αθέμιτη εμπορική πρακτική.”

  Για τους λόγους αυτούς, η Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή” έχει αποστείλει την υπ' αριθμ. 791/8.1.2019 Σύσταση-Πόρισμά της επί του θέματος στις αρμόδιες εποπτικές αρχές για τις ενέργειές τους. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων