Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαρ-2019 12:35

  Προς υπερκάλυψη με ρεκόρ οδεύει το ομόλογο της Aegean

  Προς υπερκάλυψη με ρεκόρ οδεύει το ομόλογο της Aegean
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προς σημαντική υπερκάλυψη οδεύει η ομολογιακή έκδοση της Aegean, καθώς έχει εκδηλωθεί υψηλή ζήτηση από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, όπως αναφέρουν πηγές που μετέχουν στη διαδικασία.

  Όπως αναφέρουν στο Capital.gr οι ίδιες πηγές, με την εταιρεία να ζητά κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ (πλήρης κάλυψη του εταιρικού ομολόγου), ήδη υπάρχουν εγγραφές που αντιστοιχούν σε ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ.

  Η δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται αύριο, 7 Μαρτίου 2019.

  Η Aegean έχει ανακοινώσει πως το εύρος απόδοσης (καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους) εντός του οποίου οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλουν τις αιτήσεις κάλυψης, θα κυμανθεί μεταξύ 3,50% (κατώτατη απόδοση) έως 3,90% (ανώτατη απόδοση). Το επιτόκιο δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής, έως 25 μονάδες βάσης. Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν και το Επιτόκιο και την Τιμή Διάθεσης που εξάγουν την τελική απόδοση.

  Η διάθεση των προσφερόμενων προς κάλυψη ομολογιών γίνεται, όπως αναφέρθηκε, με Δημόσια Προσφορά στο επενδυτικό κοινό μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.). Ποσοστό τουλάχιστον 30% των ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς θα διατεθεί για την κάλυψη των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών και υπόλοιπο 70% θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

  Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η διαπραγμάτευση επί των ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων