Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 08:35

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προς αξιοποίηση το ποσοστό στην Elpedison

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προς αξιοποίηση το ποσοστό στην Elpedison
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Σε εφαρμογή έχει θέσει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ το σχεδιασμό για την αξιοποίηση των non core assets και συμμετοχών, προκειμένου ο όμιλος να επικεντρωθεί στους βασικούς άξονες δραστηριότητας, δηλαδή τις παραχωρήσεις, το περιβάλλον (διαχείριση απορριμμάτων) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Άνεμος).

  Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, που όμως δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα, με ενδιαφερόμενους (περιλαμβάνονται και ξένες εταιρείες) για την πώληση του μεριδίου που έχει στην εταιρεία ηλεκτρισμού Elpedison.

  Συγκεκριμένα στην Elpedison, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει το 22,74% ενώ το υπόλοιπο 75,78% κατέχει κοινοπραξία που ελέγχεται από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων και την ιταλική εταιρεία Edison που έχει εξαγοραστεί από το γαλλικό ενεργειακό κολοσσό EDF.

  H Elpedison είναι ένας από τους τρεις καθετοποιημένους ανεξάρτητους παίκτες της αγοράς ηλεκτρισμού με εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού φυσικού αερίου ισχύος 811MW και μερίδιο αγοράς στην προμήθεια ρεύματος 3,5%.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις που όμως δεν έχουν καταλήξει σε οριστική απόφαση με ξένους παίκτες και αναμένονται εξελίξεις. 

  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι non core δραστηριότητες που είχαν "απλωθεί” σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου.

  Στόχος της στρατηγικής της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι να αξιοποιηθεί κάθε asset ή συμμετοχή που δεν εντάσσεται στους βασικούς τομείς ανάπτυξης και κερδοφορίας του ομίλου (παραχωρήσεις, περιβάλλον, ΑΠΕ), με το μέγιστο δυνατό όφελος και με στόχο να  ενισχυθεί η επικέντρωση στις core δραστηριότητες ανάπτυξης και κερδοφορίας. 

  Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ που στον τομέα της ενέργειας δίνει πλέον μεγαλύτερη έμφαση στις ΑΠΕ, με την απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 289MW με 18 αιολικά πάρκα, ένα μικρό υδροηλεκτρικό και ένα φωτοβολταϊκό. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων