Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Φεβ-2019 07:42

  Ερρίκος Ντυνάν: Το business plan και η επόμενη μέρα

  Ερρίκος Ντυνάν: Το business plan και η επόμενη μέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση πληρότητας και βελτίωση του τζίρου προσδοκά για τη φετινή οικονομική χρήση η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν, προχωρώντας στην υλοποίηση του business plan για την ανάπτυξη του νοσοκομείου και την επιστροφή του στην κερδοφορία.

  Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Θεμιστοκλής Χαραμής σε ενημερωτική συνάντηση, στόχος για το 2019 είναι ο τζίρος να ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. με τα οποία έκλεισε η χρήση του 2018 (μετά από τις αναγκαστικές επιστροφές claw back και τις εκπτώσεις rebate) και η πληρότητα στο 48-49% από 42% πέρσι. Σημειώνεται πως το 2018 έκλεισε με ζημιά 3 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο, όμως φέτος η διοίκηση εκτιμά πως μπορεί να κάνει "break even”, να ισοσκελίσει δηλαδή έσοδα και έξοδα.

  "Το 2019 πάει πολύ καλά και ελπίζουμε να κάνουμε το break even και να ικανοποιήσουμε το μέτοχο” σημείωσε.

  To business plan της Ημιθέα, θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς που ελέγχει το "Ερρίκος Ντυνάν", έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2023 και οι επενδύσεις αφορούν μεταξύ άλλων στην ανανέωση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη διοίκηση έχουν επενδυθεί 9,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενώ φέτος προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ. 

  Όπως σημείωσε ο κ. Χαραμής, το νοσοκομείο συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξης, το οποίο είχε "παγώσει” την προηγούμενη χρονιά στον απόηχο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και με την έναρξη της διαδικασίας πώλησης, η οποία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη. Συμπλήρωσε ακόμη πως προσωπικό και προμηθευτές πληρώνονται κανονικά, ενώ το 2018 επέστρεψαν γιατροί στο νοσοκομείο και πλέον είναι πεπεισμένοι- όπως είπε- πως το κλίμα είναι σταθερό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερρίκος Ντυνάν, απασχολούνται πάνω από 600 γιατροί όλων των ειδικοτήτων και πάνω από 400 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

  Όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του νοσοκομείου από την τράπεζα Πειραιώς, ούτε ο διευθύνων σύμβουλος Θεμιστοκλής Χαραμής, ούτε ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γεράσιμος Τσιαπάρας θέλησαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις και την κατάληξη των επαφών με το ίδρυμα Ωνάση που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά. 

  Η ζυγαριά εντούτοις γέρνει στο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, καθώς σε όρους enterprise value το Ίδρυμα Ωνάση, μετά τις βελτιώσεις που επέφερε στην προσφορά του, αποτιμά κατά τις πληροφορίες την Ημιθέα σε περίπου 80 με 85 εκατ. ευρώ. Το τίμημα δεν κρίνεται ικανοποιητικό, δεδομένου πως η αξία που η τράπεζα Πειραιώς έχει εγγράψει για το Ερρίκος Ντυνάν στα βιβλία της διαμορφώνεται στα 113 εκατ. ευρώ. 

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων