Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 08:01

  Κοντά στην πώληση του ακινήτου στο Χονγκ Κονγκ η Folli Follie

  Κοντά στην πώληση του ακινήτου στο Χονγκ Κονγκ η Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Κοντά στην ολοκλήρωση πώλησης του περιβόητου ακινήτου στο Χονγκ Κονγκ εμφανίζεται να βρίσκεται η Folli Follie. Το πολυτελές διαμέρισμα που επί μακρόν χρησιμοποιούνταν από μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου κατά την παραμονή τους στην ασιατική μεγαλούπολη αποτελούσε έναν από τα περιουσιακά στοιχεία που για μεγάλο χρονικό διάστημα τελούσε υπό παραχώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις με τον αγοραστή που διατηρεί επιχειρηματικά συμφέροντα στο Χονγκ Κονγκ (χωρίς να είναι γνωστά επί της παρούσης άλλα στοιχεία) βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένονται, εκτός απροόπτου, οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

  Οι αρχικές προσδοκίες της διοίκησης για τα έσοδα από την πώληση του ακινήτου ανέβαζαν το τίμημα στα επίπεδα των 13 εκατ. ευρώ, κάτι που μένει να διαπιστωθεί. Εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση (ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για την κατάθεση προκαταβολής) η Folli Follie λαμβάνει σημαντική κεφαλαιακή ανάσα και καλύπτει μέρος των συνολικών αναγκών ρευστότητας, ύψους 60 έως 80 εκατ. ευρώ, που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του 2019.

  Στην προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης, ωστόσο, δεν αναμένεται να έχει θετική κατάληξη η προσπάθεια πώλησης της FF Cosmetics. Η θυγατρική του ομίλου στον τομέα των καλλυντικών που απασχολεί περί τους 400 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, κατά κύριο λόγο στην αγορά χονδρικής πώλησης, έχοντας αποκλειστικές συμβάσεις συνεργασίας με εταιρείες όπως η Shiseido, η Coty και το BPI Group.

  Καίτοι οι διαπραγματεύσεις με γνωστό όμιλο που διατηρεί πολυετή παρουσία στη συγκεκριμένη αγορά είχαν βρεθεί σε προχωρημένο στάδιο, η πώληση της FF Cosmetics ναυαγεί καθώς φαίνεται πως δεν υπήρξε η απαιτούμενη συναίνεση συγκεκριμένης ομάδας ομολογιούχων αλλά και συμβούλων της εταιρείας, κατά πληροφορίες.

  Οι δε, ομολογιούχοι προετοιμάζονται για την επικείμενη συνάντησή τους με τη διοίκηση και τους συμβούλους της FFG. Όπως έχει γράψει το Capital.gr., η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα του μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία τη 13η Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τους "δευτερογενείς" ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, δηλαδή τους κατόχους ομολογιών που αποκτήθηκαν αφότου είχε ξεσπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του report της QCM. Με βάση το αρχικό σχέδιο, οι ομολογιούχοι αυτοί θα προσφέρουν χρηματοδότηση 41 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις asstets της εταιρείας. Ζητούμενο είναι να αναζητηθεί η χρυσή τομή επί του νέου term sheet που θα περιέχουν τους ουσιώδεις όρους που θα περιληφθούν στο Σχέδιο Εξυγίανσης και στην Συμφωνία Αναδιάρθρωσης μεταξύ της εταιρείας και των ενδιαφερομένων μερών, περιλαμβανομένων των oμολογιούχων.

  Αποζημιώσεις

  Εν των μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διεκδίκηση, μέσω της δικαστικής οδού, αποζημιώσεων από μετόχους για τη ζημιά που υπέστησαν από την επένδυσή τους στην Folli Follie. Χθες, κατά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, έγινε αναφορά στο ρόλο που μπορεί να είχαν ορισμένα funds - ομολογιούχοι, στους οποίους αποδίδονται κερδοσκοπικές κινήσεις στη μετοχή της εταιρείας μετά την αποκάλυψη του report της QCM. Παραδόξως, δε, χθες το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ της εταιρείας - που ήδη διαπραγματεύονται σε επίπεδα default - υποχώρησε εκ νέου κατά 15% περίπου.

  Διαβάστε ακόμη:
  Folli-Follie: Έρχονται οι ομολογιούχοι, τι κρίνει την πώληση της FF Cosmetics

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων