Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Ιαν-2019 07:55

  ΤΙΤΑΝ: Προς ολοκλήρωση η Δημόσια Πρόταση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την εισαγωγή των μετοχών της Titan Cement International στο χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών, με παράλληλη διαπραγμάτευση στο Euronext Παρισίων και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Η δημόσια πρόταση ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τιτάν, ονομαστικής αξίας 3,45 ευρώ έκαστη, έναντι νέων μετοχών που θα εκδοθούν από την Titan Cement International (TCI), με σχέση ανταλλαγής μίας μετοχής της TCI για κάθε μία μετοχή της Τιτάν, ολοκληρώνεται στις 25 Ιανουαρίου 2019, ενώ τα αποτελέσματα της Δημόσιας Πρότασης αναμένεται να ανακοινωθούν στις 28 Ιανουαρίου 2019.

  Για να έχει επιτυχία η πρόταση και να ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα πρέπει να συγκεντρώσει το 90% των κοινών και το 90% των προνομιούχων μετοχών. Στη συνέχεια θα ασκηθεί το δικαίωμα για την απόκτηση και των υπολοίπων μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα ανά κοινή και προνομιούχο μετοχή της Τιτάν διαμορφώθηκε τελικώς σε 21,05 και 17,65 ευρώ αντίστοιχα.

  Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Titan Cement International στο χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών, με παράλληλη διαπραγμάτευση στο Euronext Παρισίων και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2019 (ή περί την ημερομηνία αυτή).

  Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση, η απόφαση για την επικείμενη εισαγωγή του Ομίλου στο Euronext Βρυξελλών, με παράλληλη διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Euronext Παρισίων, καθώς και η μεταφορά της καταστατικής έδρας στις Βρυξέλλες, εντάσσεται στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προσανατολισμού της εταιρείας και της αναβάθμισης της πρόσβασης της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

  Τιτάν ΗΠΑ

  ΗΠΑ και ΝΑ Ευρώπη βελτιώνουν την κερδοφορία

  Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος κατέγραψε σημαντική βελτίωση των οικονομικών του επιδόσεων στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, αντιστρέφοντας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την τάση του σχετικά αδύναμου πρώτου εξαμήνου του 2018.

  Σύμφωνα  και με προηγούμενες ενημερώσεις της διοίκησης για τις προοπτικές του Ομίλου, τα αποτελέσματα το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ήταν βελτιωμένα σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζοντας  υψηλότερο κύκλο εργασιών ο οποίος οδήγησε σε βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) και υψηλότερα καθαρά κέρδη μετά από φόρους. Η βελτίωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάκτηση μέρους των  απωλειών στον κύκλο εργασιών και τη λειτουργική κερδοφορία  του πρώτου εξαμήνου του 2018,  ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν σημαντική αύξηση τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

  Όπως επισημαίνει ο όμιλος σε ενημέρωση των επενδυτών,  στο πλαίσιο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την ανταλλαγή μετοχών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ με μετοχές της ΤΙΤΑΝ Cement International S.A. που βρίσκεται σε εξέλιξη, η βελτιωμένη κερδοφορία προήλθε κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αγορές με αυξανόμενα έσοδα, ενώ στις υπόλοιπες αγορές τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται από σταθεροποίηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων