Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιαν-2019 12:46

  Βροχή τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Folli Follie

  Βροχή τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:10

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο την αίτηση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών για την προσωρινή διαταγή δέσμευσης της περιουσίας της Folli Follie, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι δεσμευμένη ήδη από την Οικονομική Εισαγγελία, των ορκωτών ελεγκτών αυτής και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της που είχε εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του 2017. 

  Ωστόσο, η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, διεκδικεί 2,3 εκατ. ευρώ για τη ζημιά που υπέστησαν 56 επενδυτές-μέλη της που εκπροσωπεί. Εν τω μεταξύ, για τις 6 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης από άλλη ομάδα επενδυτών για ζημιά 1,6 εκατ. ευρώ. 

  Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου, εκδικάζεται η αίτηση ανακοπής της ομάδας μικρομετόχων επενδυτών κατά του πλειστηριασμού του ενεχύρου του 35,7% των Αττικών Πολυκαταστημάτων που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου.

  Την ίδια στιγμή η Folli Follie παραιτήθηκε από την αίτηση προσφυγής στο 106α. Το μονομελές Πρωτοδικείο κατά τη συζήτηση της αίτησης δεν την είχε κάνει αποδεκτή παραπέμποντας για της 22 Ιανουαρίου την κύρια συζήτηση του αιτήματος. 

  Τι αναφέρει η εταιρεία

  Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

  Η εταιρεία με την επωνυμία "Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία" και τον διακριτικό τίτλο "FF Group” (εφεξής η "Εταιρεία"), επ' αφορμή των σημερινών δημοσιευμάτων του Τύπου, στα οποία γίνεται λόγος περί "αποδοχής της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Επενδυτών" κατά της Εταιρείας μας, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την εξής ενημέρωση.

  Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 8.11.2018 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 56 επενδυτών με αίτημα την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας (μεταξύ άλλων) μέχρι του ποσού 2,3 εκ. Ευρώ. Επί της εν λόγω αιτήσεως είχε ήδη χορηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας μέχρι το εν λόγω ποσό, κατά τα αναφερόμενα στην από 22.11.2018 ανακοίνωση της Εταιρείας μας. Μετά το πέρας της συζήτησης, η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου διατήρησε την ισχύ της ως άνω προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση απόφασης – όπως συνήθως γίνεται – και δεν εξέδωσε απόφαση επί της προαναφερθείσας αίτησης, όπως ανακριβώς αναφέρεται από μερίδα του Τύπου. Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση με την έκδοση της απόφασης επί της εν λόγω αίτησης.

  Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κ. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων