Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιαν-2019 11:30

  Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα

  Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Δε θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ανέφερε προ ολίγου ανώτατη πηγή του υπουργείου Ενέργειας στο περιθώριο του Eco Mobility Conference 2019, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο. 

  Η συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ήταν σαφής, δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, ανέφερε η ανώτατη πηγή, η οποία ερωτηθείσα για το θέμα της έκπτωσης συνέπειας τόνισε ότι αποτελεί μέρος της εμπορικής πολιτικής της επιχείρησης, η οποία καθορίζεται από τη διοίκηση της ΔΕΗ και στην οποία δεν εμπλέκεται το ΥΠΕΝ. "Μόνη της αποφάσισε να βάλει την έκπτωση, είναι ζήτημα εμπορικής πολιτικής στο οποίο το υπουργείο δεν εμπλέκεται” είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

  Για το θέμα της πρόσβασης της ΔΕΗ σε χρηματοδότηση, που έχει προτάξει η διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να αναζητήσει αύξηση των εσόδων της από τα τιμολόγια ή την εμπορική της πολιτική, η ίδια πηγή επικαλέστηκε την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης με την ΕΤΕΠ αλλά και τα νέα δάνεια που θα συναφθούν με άλλες τράπεζες (EBRD) σημειώνοντας ότι η ΔΕΚΟ είναι επαρκώς χρηματοδοτημένη και με επαρκή ρευστότητα. 

  Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, η ίδια πηγή  δεν επιβεβαίωσε τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα περί πλεονάσματος της τάξης των 100 εκατ. ευρώ που μπορεί να επιστραφεί στους καταναλωτές με μείωση στους λογαριασμούς. Αναμένουμε αύξηση των μονάδων ΑΠΕ που θα ενταχθούν στο σύστημα φέτος και του χρόνου, θέλουμε να διασφαλίσουμε την χρηματοδότησή τους, δεν προκύπτει μεγάλο πλεόνασμα, για 10 - 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα δε θα προχωρήσουμε σε μείωση, τόνισε η ίδια πηγή.

  Τέλος σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τη λιγνιτική αποεπένδυση, η ανώτατη πηγή του ΥΠΕΝ συνέστησε υπομονή μέχρι αύριο, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Η ίδια πηγή δε θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τους επενδυτές να μην είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν προσφορά, εάν δε δοθεί νέα χρονική παράταση για να συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα γύρω από το διαγωνισμό. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων