Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιαν-2019 10:25

  Jumbo: Αύξηση τζίρου κατά 7,6% το α' εξάμηνο χρήσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Jumbo: Αύξηση τζίρου κατά 7,6% το α' εξάμηνο χρήσης

  Βελτιωμένες πωλήσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων εμφάνισαν για το α' εξάμηνο χρήσης τα καταστήματα της Jumbo, όπως προκύπτει από την καθιερωμένη ενημέρωση που παρέχει κάθε χρόνο η εισηγμένη σε μετόχους και συνεταίρους της, μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, λόγω της  βελτιούμενης εικόνας των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης (Οκτώβριος- Δεκέμβριος), ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου για το διάστημα Ιούλιος 2018- Δεκέμβριος 2018 αυξήθηκε κατά +7,6% στα 476,7 εκατομμύρια ευρώ (από 442,9 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

   Επομένως κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2018/2019:

  * Συνολικά οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές), σημείωσαν αύξηση +2,9% περίπου με τις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά  +1% περίπου. 
  * Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά +2% περίπου
  * Οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά +9% περίπου
  * Ενώ στην Ρουμανία το ποσοστό ανάπτυξης ήταν μεγαλύτερο του +30%

  Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2018, έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους δύο νέα καταστήματα στην αγορά της Ρουμανίας.

  * Το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου) από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
  * Το δεύτερο, είναι ένα ιδιόκτητο κατάστημα 12.900 τμ στο Bacau που άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Νοεμβρίου.

  Κατά συνέπεια, το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 77 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 12 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

  Ο Όμιλος,  μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε 5 χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία).

  Τέλος, σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην πόλη Braila της Ρουμανίας (12.000 τ.μ περίπου) ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Βόρεια Ελλάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων