Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιαν-2019 13:45

  Ryanair: Γιατί διακόπτουμε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη

  Ryanair: Γιατί διακόπτουμε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της η Ryanair προχωράει στην αναστολή του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που έγινε ευρύτερα γνωστή, σήμερα, μέσω ανάρτησης στο Facebook.

  Όπως αναφέρει στο Capital.gr ο Sales & Marketing Manager της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλας Λάρδης, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2018, την απόφασή του για τη διακοπή της εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου δρομολογίου από την 1η Απριλίου 2019. Διευκρινίζει ακόμη ότι η σημερινή ανάρτηση στο Facebook έχει προέλθει από λογαριασμό φίλων (fan page) της Ryanair και όχι από τον επίσημο ιστότοπο του αερομεταφορέα.

  Σε κάθε περίπτωση όμως, για λόγους κόστους και βελτίωσης της κερδοφορίας από 1η Απριλίου η Ryanair θα πάψει να εκτελεί πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη με αφετηρία την Αθήνα, διατηρώντας μόνο δύο δρομολόγια εσωτερικού (Χανιά - Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Σαντορίνη).

  Αναλυτικά, ο κ. Λαρδής, σε επικοινωνία με το Capital.gr, αναφέρει ότι:

  "H απόφαση της εταιρείας για τη μη συνέχιση του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, για το καλοκαίρι του 2019, είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2018. Τα μοναδικά δρομολόγια εσωτερικού που συνεχίζονται να εκτελούνται (σημ.: μετ’ επιστροφής) είναι από Χανιά προς Θεσσαλονίκη και από Αθήνα προς Σαντορίνη. Στον αντίποδα, η Ryanair ανακοίνωσε την αύξηση του διεθνούς πτητικού έργου κατά 10% με περισσότερες από 390 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2019. Η μείωση των δρομολογίων εσωτερικού έγινε για λόγους βελτίωσης των κερδών της εταιρείας”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ