Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιαν-2019 08:29

  Νέος CFO στην Folli Follie Group

  Νέος CFO στην Folli Follie Group
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην τοποθέτηση νέου CFO αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Folli Follie Group, στο πλαίσιο των διοικητικών και στελεχιακών αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη και εν μέσω της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλεται να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ομίλου.

  Ο τέως οικονομικός διευθυντής, Φραγκίσκος Γρατσώνης, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα CFO (Chief Financial Officer) στην FFG τον Αύγουστο του 2013, υπέβαλε τον περασμένο Αύγουστο την παραίτηση του, εν μέσω του θορύβου που προκάλεσε η αποκάλυψη των επί σειράς ετών παραποιημένων οικονομικών στοιχείων της Folli Follie, με επίκεντρο τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ασία.

  Ο κ. Γρατσώνης που εκλήθη να απολογηθεί, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης μαζί με άλλα εννέα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie, περιλαμβάνεται μεταξύ των στελεχών της εταιρείας στον οποίο ίδιο επιβλήθηκε πρόστιμο (160.000 εν προκειμένω) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την αιτιολογία της "χειραγώγησης της αγοράς”.

  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρατσώνης είχε τοποθετηθεί – έπειτα από πρόταση της συμβουλευτικής εταιρείας Shanton Chase που είχε αναλάβει να στελεχώσει το Υπερταμείο – ως μη εκτελεστικό μέλος της η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) τον Απρίλιο του 2018, λίγο πριν ξεσπάσει η θύελλα στον όμιλο της Folli Follie. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε η παραίτησή του από την ΕΕΣΥΠ. 

  Η τοποθέτηση νέου CFO στον όμιλο Folli Follie, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, έρχεται σε μια περίοδο που επιταχύνεται το έργο της PwC με αντικείμενο διενέργεια ελέγχου ειδικού σκοπού στις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της FFG για τη χρήση του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pwc αναμένεται εντός των ημερών να γνωστοποιήσει στη διοίκηση της εταιρείας τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης των ελέγχων που πραγματοποιεί.

  Στην έκτακτη γ.σ. των μετόχων της FFG στα τέλη Δεκεμβρίου, οι επικεφαλής της εταιρείας είχαν αναφέρει πως οι έλεγχοι αναμένονταν να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιανουαρίου. Ουσιαστικά, στον αναθεωρημένο ισολογισμό του 2017 θα αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος της εταιρείας, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης που ήδη συζητεί η εταιρεία με τους ομολογιούχους της. Οι επικεφαλής της εταιρείας στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της FFG εκτίμησαν πως ο όμιλος έχει ακόμη σημαντική αξία, προσδιορίζοντας τις ετήσιες πωλήσεις του στα επίπεδο των 300-350 εκατ.ευρώ

  Ακολούθως, θα προχωρήσει η σύνταξη του σχεδίου εξυγίανσης που θα τεθεί σε νέα έκτακτη γ.σ. προς έγκριση από τους μετόχους, ώστε να επιτραπεί η κατάθεση αίτησης προσφυγής στο άρθρο 106βδ του πτωχευτικού νόμου περί εξυγίανσης, εφόσον φυσικά δοθεί το "πράσινο φως” και από το 60% των υφιστάμενων ομολογιούχων της εταιρείας, οι συνολικές απαιτήσεις των οποίων κινούνται στα επίπεδα των 430 εκατ. ευρώ.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων