Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Δεκ-2018 08:36

  FFG: Η αποχή της Fosun και η αποδοκιμασία των θεσμικών

  FFG: Η αποχή της Fosun και η αποδοκιμασία των θεσμικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Με τις ψήφους της οικογένειας Κουτσολιούτσου επιτεύχθηκε η παραμονή του Τζ. Κουτσολιούτσου στο νέο 11μελές διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie Group (FFG), αλλά και στο 5μελές Steering Committee της εταιρείας, αφού η πλειονότητα των θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στην κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισαν είτε να απέχουν, είτε να καταψηφίσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις.

  Μεταξύ αυτών που επέλεξαν την οδό της "αποχής" συγκαταλέγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο όμιλος Fosun International, στρατηγικός εταίρος της FFG και δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου, με ποσοστό 16,37%.

  Η Fosun εμφανίζεται να ψήφισε θετικά μόνον υπέρ της αλλαγής ελεγκτικής εταιρείας (με την PwC να αναλαμβάνει τη διενέργεια ελέγχου ειδικού σκοπού επί των οικονομικών καταστάσεων 2017) και της τοποθέτησης του Δ. Σούρμπη ως τακτικού ορκωτού ελεγκτή-λογιστή. Κύκλοι της εταιρείας ανέφεραν πως έπειτα από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ο κινεζικός όμιλος εμφανίζεται αποστασιοποιημένος, παρακολουθώντας παρ' όλα αυτά τις εξελίξεις γύρω από την FFG αφού, πέραν των άλλων, διατηρεί εκπρόσωπο στο δ.σ., τον Haolei Zhang, ο οποίος κατέχει υπεύθυνη θέση συνολικά για τις δραστηριότητες της Fosun στην Ελλάδα.

  Υπενθυμίζεται πως η Fosun, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, δεν ήταν ενήμερη για την πρόθεση της FFG να καταθέσει – τον περασμένο Ιούλιο - αίτηση για τη λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α, μια κίνηση που τελικώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για την FFG. Η Fosun έχει εγγράψει ήδη ζημία 101 εκατ. ευρώ, έως σήμερα, από την επένδυση στη Folli Follie Group, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου 2018 της κινεζικής εταιρείας.

  Όπως έγραψε το Capital.gr και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, μέσω του εκπροσώπου της, δήλωσε "παρών" και απείχε της ψηφοφορίας για όλα τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της περασμένης Παρασκευής. Στην κατοχή του Υπερταμείου βρίσκονται περί τις 643.887 μετοχές της Folli Follie, συμμετοχή που χρονολογείται από την εποχή των ΚΑΕ (Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών) και της, τότε κρατικής, Αγροτικής Τράπεζας. Η συμμετοχή αυτή στις αρχές του 2018 είχε αποτιμηθεί στα 12,35 εκατ. ευρώ. Όταν ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG, η αποτίμηση είχε υποχωρήσει στα 3,09 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ζημία 9,259 εκατ. ευρώ,  η οποία μπορεί να διευρυνθεί εάν η μετοχή δεν επαναδιαπραγματευτεί στο Χ.Α.

  Φυλλορροεί η εταιρεία

  Μετά τους συμβούλους, ελεγκτικές εταιρείες και κάθε λογής στελέχη, πλέον την εταιρεία εγκαταλείπουν και οι διοικούντες. Ο Ν. Κανελλόπουλος, έπειτα από έξι μήνες στο δ.σ. της εταιρείας, από τα οποία δύο ως πρόεδρος του δ.σ., υπέβαλε την παραίτησή του. Η αποχώρηση αυτή σχολιάστηκε από πολλές πλευρές δεδομένου ότι ο τέως πρόεδρος φερόταν ως προσκείμενος της πλευράς Κουτσολιούτσου. Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο κ. Κανελλόπουλος έλεγε στους μετόχους πως "το δ.σ. είναι εδώ για να κοιτάξει μπροστά, έχουμε αναλάβει τη διάσωση της Folli Follie. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη σταδιακή ανάκαμψη του Ομίλου και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και προσπαθούμε καθημερινά"...

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ