Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Δεκ-2018 08:10

  Αντίστροφη μέτρηση στη DG Comp για Νηρέα και Σελόντα

  Αντίστροφη μέτρηση στη DG Comp για Νηρέα και Σελόντα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατατέθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DG Comp) προς έγκριση ο φάκελος της συμφωνίας πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου των μετοχών που κατείχαν οι πιστώτριες τράπεζες στις Νηρέα και Σελόντα.

  Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να ληφθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές εγκρίσεις ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η εξαγορά των δύο εταιρειών από το σχήμα Amerra – Mubadala και να πραγματοποιηθεί το closing της συναλλαγής

  Η κατάθεση του φακέλου πραγματοποιήθηκε με μικρή καθυστέρηση καθώς στη DG Comp βρισκόταν μεγάλες υποθέσεις από σημαντικούς κλάδους (λχ. τράπεζες, χαλυβουργία) που ήταν επιτακτική ανάγκη να εξεταστούν.

  Στην περίπτωση των Νηρέα – Σελόντα, είχαν προηγηθεί απευθείας διαβουλεύσεις του νομικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση με την Επιτροπή προκειμένου να υπάρξουν αρχικά σχόλια επί του περιεχομένου και να προετοιμαστεί ο φάκελος για την οριστική κατάθεση.

  Η DG Comp εντός 25 εργάσιμων ημερών θα γνωστοποιήσει την απόφασή της. Εφόσον εγκρίνει τη συμφωνία, ανοίγει άμεσα ο δρόμος για την ολοκλήρωση του deal. Ειδάλλως θα ζητήσει παράταση για να προσκομιστούν συμπληρωματικά στοιχεία.

  Η ταχύτητα με την οποία θα δοθούν οι εγκρίσεις θα κρίνει και το χρόνο μεταβίβασης των μετοχών των δύο εταιρειών στον νέο ιδιοκτήτη και, κατά συνέπεια, το χρόνο υλοποίησης των υποχρεωτικών δημόσιων προτάσεων προς τους μετόχους των Νηρέα και Σελόντα.

  Νίκος Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων