Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Δεκ-2018 07:34

  Κατ´αρχήν συμφωνία ομολογιούχων - Folli Follie

  Κατ´αρχήν συμφωνία ομολογιούχων - Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ομολογιούχους της, που θα αναλάβουν και τον έλεγχό της, έχει καταλήξει η διοίκηση της Folli Follie, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία για να "κλειδώσει" απαιτεί το "πράσινο φως" από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων και τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της Folli Follie, προκειμένου το όλο σχέδιο να οδεύσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Τελικές αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν πριν τις 18 Ιανουαρίου, οπότε και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων.

  Το σχέδιο διάσωσης, στο οποίο φαίνεται να έχουν καταλήξει, οι ομολογιούχοι, βασικοί πιστωτές της εταιρείας στους οποίους οφείλει 430 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση της Folli Follie, προβλέπει τον διαχωρισμό της εταιρείας σε "καλή" και "κακή" με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας στην οποία θα εισφέρουν τα "ασημικά" της σημερινής Folli Follie όπως πάγια, ακίνητα, κ.ά. ενώ προβλέπεται και ένεση ρευστότητας από την πλευρά των ομολογιούχων.

  Εν τω μεταξύ η PwC θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση του 2017. Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου εξάλλου, έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Folli Follie, όπου το σώμα των μετόχων καλείται να εγκρίνει την ανάθεση στην PwC του επανελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2017 και της αναδιατύπωσης των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας. Βέβαια δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο, την Παρασκευή να παρουσιαστεί επιγραμματικά το σχέδιο διάσωσης στο σώμα των μετόχων.

  Την ίδια στιγμή εκτός του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας οδεύει, όπως αναφέρουν άλλες πηγές, ο πρόεδρός του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κ. Νίκος Κανελλόπουλος, κάτι που επίκειται να κάνει και ο διευθύνων σύμβουλος της και βασικός μέτοχος αυτής, κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Η συναίνεσή του κ. Κουτσολιούτσου για παράδοση του τιμονιού της Folli Follie έγινε προ ολίγων εβδομάδων υπό την πίεση της κατάθεσης της δεύτερης αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων